DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Wolff: Gondolnunk kell az Ecclestone utáni időkre

Bernie Ecclestone müncheni tárgyalása előtt szerdán a Mercedes motorsport osztályának a vezetője, Toto Wolff egyértelművé tette, hogy elmarasztaló ítélet esetén ők nem igazán örülnének annak, ha továbbra is Ecclestone irányítaná az F1-et.

Ha vesztegetés miatt elítélik könnyen lehet, hogy Ecclestone-nak börtönbe kell vonulnia, így távoznia kellene a Formula-1 éléről, de még abban az esetben is nehéz lesz Ecclestone-nak a Formula-1 ügyvezetői posztján maradnia, ha a bíróság bűnösnek találja, de nem ítéli letöltendő börtönbüntetésre, mert az olyan szigorú üzleti szabályokat való vállaltok, mint amilyen például a Mercedes számára Ecclestone személye ettől kezdve elfogadhatatlanná válna.

 

"Egy (üzleti magatartási kódexhez) tartjuk magunkat" - nyilatkozta Wolff Handelsblatt üzleti napilapnak. "Természetesen mi is gondolkodunk a Formula-1 jövőjén. Kell is. Ecclestone után azt gyanítom, hogy egy menedzsment csapat (futtatja majd a sportot). Ez egy normál igazgatótanács lenne, mint bármilyen más nagy cégnél.

 

A pletykák szerint az F1 legbefolyásosabb csapatai, így a Mercedes, a Ferrari és a Red Bull már egy ideje azon dolgoznak, hogy felvásárolják a Formula-1-et, de Wolff szerint "ez jelenleg nincsen napirenden."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: