DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Schumachert félrekezelték

A német Stern magazin állítása szerint Michael Schumacher kezelésének kezdeti szakaszában elkövetett hibák vezettek oda, hogy a síbalesetet szenvedő hétszeres német világbajnok még mindig kómában fekszik a grenoble-i kórházban.

A Stern állítása szerint a december 29-én síelés közben balesetet szenvedett Schumacherhez kiérkező mentő egységek téves diagnózist állítottak fel Schumacher sérüléseinek a súlyosságát illetően. Mindez azért is következhetett be, mert Schumacher a balesetet követően eszméleténél volt, egy tapasztalt sürgősségi orvos azt nyilatkozta a Sternnek, hogy egy zavart betegnél, aki nyitott szemmel beszél és mozog kezdetben nehezen állapítható meg a trauma súlyossága. A betegek egy kis részének az állapota azonban gyorsan romlik. További nehézség a lap szerint az is, hogy a mentőknek perceken belül kell megérkezniük a helyszínre, ahol nincs sok idejük annak az eldöntésére, hogy életveszélyben van e a beteg.

 

Schumachernél az is probléma volt, hogy először helikopterrel nem a hasonló balesetek specialistájának számító grenoble-i kórházba szállították, hanem egy kisebb kórházba vitték Moutiers-be. Itt a 45 éves Schumachert intubálták, de ekkora ő már kómába esett, ezért újabb 20 percnyi repülőutat követően végül Schumachert a grenoble-i kórházba szállították, ahol a szemtanuk szerint a helikopter mentő személyzete már jól láthatóan ideges volt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: