DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

A britek szerint eddig voltak túl hangosak a motorok

Míg a világon nagyon sokan, de főként a versenypályák képviselői erős kritikákkal élnek az új Formula-1-es motorhangok felé, a silverstone-i pálya elnöksége üde kivételt jelent. Derek Warwick szerint eddig voltak túlságosan hangosak az autók.

Az 59 éves Warwick 1993-ban fejezte be versenyzői pályafutását az F1-ben, jelenleg pedig a Brit Nagydíjnak otthont adó pályát birtokló szervezet, a BRDC elnökeként tevékenykedik. Elmondása szerint a világ más versenyhelyszíneivel ellentétben sem őket, sem a brit rajongókat nem rémisztették meg a V6-os motorok hangjával kapcsolatos aggodalmak.



 

 



 

"Már 50 éve az életem részét képezi ez a sport, szeretem, és soha nem fogok róla rosszat mondani. De hogy kellene-e változtatnunk néhány dolgon? Igen. És a rajongók továbbra is mellettünk állnak? Igen" - idézi a britet a Reuters.



 

"A jegyeladások tekintetében ugyanott tartunk, mint tavaly ilyenkor, ennél többet pedig nem is kérhetünk. Ha a nézők tényleg belegondolnak, a V8-asok egyébként is túl zajosak voltak. Fülsüketítő volt a hangjuk. Jó, hogy kicsit módosítottak rajta."



 

Eközben már néhány csapatvezető és Bernie Ecclestone is azon munkálkodik, hogy megoldást találjanak a hangkérdésre. "A legtöbb emberrel az a baj, hogy azonnal, gondolkodás nélkül reagálni akarnak" - tette hozzá Warwick, aki ezen a hétvégén Bahreinben is jelen van, ahol a versenybírók segédjeként tevékenykedik.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: