DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Vettelt meglepte Hamilton előzése a hajrában

Sebastian Vettelt meglepte Lewis Hamilton előzése a szingapúri F1-es futam hajrájában: a négyszeres bajnok elmondása szerint mindenképp elengedte volna a friss gumikon érkező britet.

Sebastian Vettel a Szingapúri Nagydíj hajrájában átmenetileg az élre állt, amikor Lewis Hamilton kiállt harmadik kerékcseréjére. A brit versenyző a friss abroncsokon természetesen sokkalta gyorsabb volt Vettelnél, így könnyedén megelőzte őt a 6-os kanyar belső évén. Vettel később úgy nyilatkozott, hogy meglepte Hamilton manővere, akit így is-úgy is elengedett volna, mivel tudta, hogy esélye sincs a győzelem megszerzésére a Mercedes ellen.



 



 

"Az előzésnél nem voltam biztos benne, hogy mit csinál" - nyilatkozta a négyszeres világbajnok. "Adtam neki teret, hogy a következő kanyarnál belülről elmenjen mellettem, de úgy tűnt, hogy alig várja, hogy visszakapja a vezetést. Vissza kellett vennem, hogy elengedjem őt. Nem volt értelme harcolni, a második hely volt a legjobb, amit ma elérhettünk."



 

Utólag maga Hamilton is elismerte, hogy lehetett volna valamivel türelmesebb is: "Szűk volt a hely... Talán máshol kellett volna megelőznöm, de szerencsére Seb nagyon korrekt volt" - mondta a futamgyőztes.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: