DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Alonso: Egységre van szükség

Fernando Alonso arra kérte a Ferrarit, hogy egységben dolgozzanak tovább azt követően, hogy különböző pletykák merültek fel a spanyol F1-es pilóta jövőjét illetően.

A hét elején az olasz sajtó arról számolt be, hogy Alonso helyet cserél Sebastian Vettellel a Red Bullnál. A pletyka azt követően került nyilvánosságra, hogy Luca di Montezemolo elhagyta a Ferrarit. Alonso elmondta, hogy nem akar jövőjéről nyilatkozni: "Már 13 hónapja, tavaly augusztus óta a jövőmről nyilatkozom, nincs semmi újdonság" - mondta Alonso.

 

"Sajnálatos, hogy ezek a hírek olykor Olaszországból érkeznek, vagy hogy valamilyen különös okból kitalálják őket, ami nem segít a Ferrarinak, pedig mind ezért vagyunk itt. A Ferrari mint márka sokkal nagyobb egyetlen személynél, vagy általánosságban a Formula-1-nél. Így nagyra tartom a Ferrarit, próbálok jó hangulatot teremteni a csapatnál - a vacsorától a közös kosárlabdán át a pókerig -, hogy nagyon egységesek legyünk. Erre van szükségünk és ezt várják el tőlünk, azoktól, akik a Ferrarinál vezetnek és a csapatnál dolgoznak. Így amikor ilyen pletykák érkeznek Olaszországból, annak nem egyértelmű a célja ... bár mi tudjuk a szándékot, egy napon talán el is mondom."

 




A Ferrari már 2015-re készül, de Alonso elmondása szerint ennek ellenére bízik abban, hogy sikerül a konstruktőri bajnokság harmadik helyét megszerezni: "Mi a Ferrarinál sokkal többek vagyunk, mint egy átlagos csapat, így továbbra is keményen kell dolgoznunk, bármilyen is az autó teljesítménye, bármilyen előnyünk, vagy hátrányunk van a Williamsszel szemben, az utolsó verseny utolsó köréig harcolni fogunk."

 

"Sok pontot lehet még szerezni, Abu Dhabiban dupla pontokat osztanak és több lehetőség van arra, hogy csökkentsük hátrányunkat. Spa és Monza két számunkra nehéz pálya volt, ezt tudtuk előre. A Williamsnek sikerült a lehető legtöbb pontot megszerezni, jó munkát végeztek, most viszont olyan pályák következnek, amelyek inkább a Ferrarinak kedveznek. Azt kell tennünk, amit ők tettek Monzában: kihasználni a lehetőségeket és bízom benne, hogy a bajnokság végén legyőzzük a Williamst."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: