DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Dennis: Talán csak jövőre dől el, jót tett-e a változás

Az idei szezonban több fontos változás történt a McLaren vállalati vezetésében és az F1-es részleg élén: a hatalomba visszatérő Ron Dennis érzi a különbséget, de úgy gondolja, igazi ítéletet talán csak a következő szezon befejeztével lehet mondani.

A legelső lépés épp Dennis visszatérése volt a McLaren Csoport vezérigazgatói székébe, amely egyben Martin Whitmarsh kegyvesztését is magával hozta. A hagyományos csapatvetői állás megszűnt, Eric Boullier az új versenyigazgatói posztba érkezett a Lotustól. A napokban pedig Peter Prodromou csatlakozott főmérnökként, aki korábban a Red Bullnál szolgált.

 

"Még több változás lesz a következő hónapokban, de elsődlegesen azért, hogy a gépezet rendben működjön. Amikor embereket hozunk össze, akkor a személyiségeiket is összehozzuk, ez pedig nem ütközik ki egy vagy két hónap alatt. Akkor mindent át kell alakítani, hogy a dolgok simán tudjanak működni" - magyarázta Dennis, aki három és fél évtized óta vezeti a Formula-1 egyik legnagyobb csapatát.

 



"Amikor egy nagy szponzor érkezik, például a BAT, az első dolguk, hogy új motorhome-okat építsenek, és kamionokat hozzanak. Úgy érkeznek, mint egy nagy cirkusz, és bumm! De rájönnek, hogy az eredmények kicsit nehezebben érkeznek."

 

"Az elkerülhetetlen az, hogy te másmilyennek akarsz tűnni, de valójában nem ezzel kell kezdeni. Hogy hogyan nézünk ki, és mit csinálunk, az majd később jön. A versenyeredményeket természetesen, mint mindig, kéthetente mérlegeljük, de a vállalatot egy vagy két év múlva akarom mérlegelni, amikor már minden a helyére került" - magyarázta Dennis, hogy a siker megítéléséhez mindenekelőtt időre van szükség.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: