DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Alonso: Montezemolo távozása semmin sem változtat

Fernando Alonsóhoz közel álló források állítják, hogy Luca di Montezemolo távozása semennyire sem befolyásolják a spanyol jövőjét.

Fernando Alonsót a sajtó már több mint egy éve Maranellón kívül látja, jelenleg a McLaren számít az első számú kérőnek. Ezek a szóbeszédek csak felerősödtek azt követően, hogy Luca di Montezemolo bejelentette, hogy távozik a Ferrari éléről, a főszponzor, a Santander vezetője, Emilio Botin pedig meghalt ugyanazon a napon. Egyes feltételezések szerint ezek az események is hozzájárulhatnak a spanyol távozásához, akit a Honda nagyon szeretne Wokingban látni.



 

Egy a Ferrari versenyzőjéhez közel álló forrás a Marcának nyilatkozott erről: "A sajtó mindent túlságosan felfúj. Egy versenyző számára semmit sem számít az, ha új elnök érkezik az istálló élére" - olvashattuk a 2016-ig szerződéssel rendelkező versenyzőről.



 



 

A leköszönő Presidentéről Niki Lauda is megszólalt, ő az olasz Metro újságnak nyilatkozott a távozó 67 éves vezetőről, aki már akkor is a csapatnál volt, amikor Lauda 1974-ben odaigazolt: "Úgy gondolom, hogy Montezemolo nem akart az Alitaliához menni, hiszen 23 évig a Ferrari elnöke volt, és nagyon sok dolgot ért el. A vállalatoknál viszont így szokott lenni, ha a dolgok elkezdenek rosszra fordulni, akkor logikusak ezek a változtatások."



 

"Megértem Marchionnét, nem kritizálom a döntését. Remélem, hogy hamarosan találkozom vele, hiszen most ő a Ferrari elnöke, és beszélhetünk a Formula-1 jövőjéről. Nem lesz könnyű visszavinni a Ferrarit múltbéli versenyképességük szintjére, de itt az idő meghozni a szükséges döntéseket a következő szezon előtt."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: