DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Alonso: Ricciardóval harcolhattam volna

Fernando Alonso úgy érzi, hogy egy lehetséges ötödik helyet bukott el azzal, hogy megállt alatta a Ferrari Monzában.

Fernando Alonso az Olasz Nagydíj első felében az utolsó pontszerző helyekről próbálta előrébb verekedni magát, amikor autója a futam 29. körében cserbenhagyta, s 86 futam után először kénytelen volt technikai hiba miatt feladni egy futamot. A spanyol úgy érzi, hogy gumitaktikája és abroncsai jó állapota miatt hasonló előretörésre lehetett volna képes a verseny utolsó szakaszában, mint Daniel Ricciardo.



 



 

"Teljesen őszintén, elérhettük volna az ötödik helyet, mivel gyorsabbak voltunk Ricciardónál, és előtte voltunk a verseny korai szakaszában" - nyilatkozta a spanyol. "Az első etapon versenyképesek voltunk, de sajnos nem lehetett előzni, mert a négyautós boly utolsó három tagja egyaránt nyutott DRS-sel ment. Miután kiálltunk a bokszba, egy olyan sor mögött találtuk magunkat, melyet nem lehetett megelőzni."



 

Alonso ezért úgy döntött, hogy kissé visszább vesz, és megpróbálja a hajrára tartalékolni az erejét: "Harminc körrel a vége előtt megpróbáltunk kissé változtatni a megközelítésen, ezért visszavettem, hogy leszakadjak az előttem lévőktől, és ekkor kezdődtek a motorproblémák. A gumispórolás egész jól működhetett volna, ahogy azt Ricciardo esetében is láthattuk, szóval azt hiszem, hogy lehetőségem adódott volna a végén a támadásra. Valamivel jobb tempóval, jobb abroncsokkal több esélyem lett volna, mint az elején.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: