DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Mosley: A csapat nem volt korrekt Rosberggel

Max Mosley egykori FIA-elnök szerint Rosberg megbüntetése jogos lehet a Mercedes részéről, ám annak nyilvánosságra hozása nem.

Az elmúlt egy hétben a Formula-1 számos egykori és jelenlegi fontos alakja megszólalt a Mercedes pilótáinak ütközésével kapcsolatban. Legutóbb Max Mosley, az FIA korábbi elnöke tett így, aki úgy érzi, hogy a csapat egy bizonyos szempontból nem volt korrekt Nico Rosberggel szemben. A Mercedes, mint emlékezhetünk, pénteken válságülést tartott, majd ezt követően kiadott egy közleményt, melyben az állt, hogy Rosberg elismeri a felelősségét, és a csapat megbüntette őt a történtekért.

 

 



Bár Mosley azzal egyetért, hogy Rosberg büntetést érdemelt, szerinte ezt nem kellett volna nyilvánosságra hozni. Az egykori sportvezető a Daily Mailnek nyilatkozott: "Úgy gondolom, hogy egyet kivéve minden tekintetben jól kezelte az esetet a Mercedes. Ha el is döntötték, hogy megbírságolják, vagy megbüntetik Rosberget, nem kellett volna bejelenteniük. Ez olyan, mintha a csapat nyilvánosan hibáztatná őt, ami nem igazán jó."

 

 

Mosley, aki karrierje során sok botrányt megélt külső szemlélőként, sőt olykor résztvevőként, úgy érzi, hogy a stewardok helyesen jártak el Belgiumban: "Úgy látom, most már külső szemlélőként, hogy az igen tapasztalt versenyigazgató és a stewardok azért nem cselekedtek, mert ez egy versenybaleset volt. Többé-kevésbé ennyiről van szó, ez egy kisebb incidens volt, a következmények viszont súlyosak."

 

"Az nem tiszta, hogy mit mondtak a versenyzők utólag, ennyi alapján viszont az FIA nem szállhat be. Szóval ez csak a csapatra tartozik, főleg, ami zárt ajtók mögött zajlik. A dolgok nyilvánosságra hozása viszont szokatlan, én személy szerint nem is csinálnám" - zárta szavait Mosley.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: