DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Dennis: A McLaren mindig a legjobb pilótákat keresi

A McLaren Csoport elnöke, Ron Dennis közölte, a McLaren szupersztár pilótát szeretne szerezni az új korszakra, amely a Honda érkezésével kezdődik meg, de ugyanakkor elmondta, nagyon elégedett jelenlegi pilótáival, Jenson Buttonnal és Kevin Magnussennel.

A Formula-1 hivatalos honlapjának adott interjúban Dennis a pilóták helyzetéről beszélt: "Mindnyájan a legjobb pilótákat próbáljuk megszerezni. De megszerezhetők, vagy nem? A félreértések elkerülése végett, Jenson és Kevin kiváló tapasztalattal rendelkeznek és fiatalos ígérettel, nagyon elégedettek vagyunk mindkettejükkel. Az a tény, hogy más pilótákat is figyelemmel kísérünk nem ellentmondó tényező, mert ahogyan mondtam, ha lehetőség adódik, megkörnyékezzük őket. Mindig ezt tettük és mindig is ezt fogjuk tenni."

A pletykák az elmúlt hónapokban arról szóltak, hogy Fernando Alonso, Sebastian Vettel és Lewis Hamilton is esélyes arra, hogy 2015-ben a wokingi csapat pilótája legyen, de Dennis újra közölte: "Elégedett vagyok Jensonnal és Kevinnel. Mindketten képesek futamot nyerni versenyképes autóval. Jenson hosszú Formula-1-es pályafutása során 15 alkalommal ezt be is bizonyította, Kevin pedig már remek sebességet mutatott rövidke Formula-1-es pályafutása alatt. De az egyértelmű, nem tudunk számukra versenyképes autót adni. Ennek ellenére szeretném a lehető legjobb pilótát megszerezni, a McLaren pedig mindig arra fog törekedni, hogy az elérhető legjobb pilótákat leszerződtesse. Ha ilyen lehetőség adódik, akkor megkörnyékezzük őket; mindig ezt tettük és mindig ezt fogjuk tenni. Minden nagy Formula-1-es csapat ilyen szempontból azonos, de nem vagyunk jelenleg ilyen pozícióban."




Közben a McLarent irányító szakember szerint a Wokingban történt változások, Martin Whitmarsh távozása után, hosszú távon biztosítják azt, hogy a csapat újra futamokat nyerjen, amely Jenson Button 2012-es Brazil Nagydíjon elért győzelme óta nem sikerült.

"Mindig időre van szükség ahhoz, hogy egy megfelelő Formula-1-es csapat győztes Formula-1-es csapattá váljon. Van még néhány alapprobléma, melyet azonosítani kell és van még néhány tehetséges szakember, akiket szeretnék megszerezni. Ehhez a folyamathoz bizonyos időre szükség van, mivel a szakembereknek a felmondási idejüket le kell tölteniük, de amint rakod össze a csapatod, azt óvatosan kell elvégezni, ahogyan egy összetett kirakós játék esetében is."

Ami a Mercedes csapattal szembeni hátrány ledolgozását illeti, Dennis így jósol: "A jövő évben már minden motorgyártó javít erőforrásának teljesítményén, így a hátrány kicsit kezd csökkenni és a futamok sokkal szorosabbak lesznek."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: