DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Megrekedt a Mercedes-Hamilton tárgyalás

A Mercedes és Lewis Hamilton megegyeztek abban, hogy elhalasztják a szerződéssel kapcsolatos tárgyalásokat - és más félnél nem érdeklődnek -, amíg a bajnoki küzdelemért folyó harc le nem csillapodik.

Hamilton szerződése a Mercedesnél 2015 végén jár le, de csapattársa és bajnoki riválisa, Nico Rosberg legutóbb több évre meghosszabbította megállapodását. Mivel a bajnoki címért folyó harc egyre intenzívebb, a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff közölte, Hamiltonnal megegyeztek arról, hogy a tárgyalásokat békésebb időszakban folytatják.




"Jelenleg nagyon intenzív a harc és a szezonra kell koncentrálni" - mondta el Wolff. "De egy dolog biztos, nem fogunk senki mással tárgyalni ameddig egyértelműen nem fogjuk tudni, hogyan folytathatjuk a munkát Lewis-zal. Pontosan ezt mondtuk el egymásnak is."


Egy évig ugyan még él a jelenlegi szerződés, de Wolff elmondta, mindkét fél bízik egymásban és nem fognak más lehetőség után nézni.

"Nem akarunk más megbeszélést folytatni más pilótával és Lewis sem akar tárgyalni más csapattal. Bízunk egymásban. Jelenleg a bajnokságra kell koncentrálni és nem szabad szerződésbeli tárgyalásokba fogni, vagy intenzív megbeszélésekbe, mert erre még van másfél évünk."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: