DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A McLaren legalább három évre keres versenyzőt

A McLaren 2015-ös versenyzőfelállásáról továbbra sem tudni semmi biztosat. Eric Boullier beismerte, hogy a helyzet kezd kényelmetlenné válni Jenson Button és Kevin Magnussen számára.

Az istállónál ötödik évét töltő Jenson Button a Belga Nagydíjon hangot is adott annak, hogy "szokatlan" a McLaren viselkedése a versenyzőket illetően. Erre reflektált Boullier a crash.net megkeresésére.

 

"Nem beszélhetek a nevében, de szerintem az nevezhető szokatlannak, hogy már augusztus vége van, a csapat pedig még nem kötelezte el magát szilárdan senki mellett - ő szerintem így értette. A következő évek versenyzői felálláson dolgozunk. Számomra fontos, hogy éveket mondjak, mert három évre keresünk valakit, lehet, hogy ötre" - árulta el a csapat versenyigazgatója.

 

"Igaz, hogy mivel Ron januárban tért vissza, én pedig új vagyok, a szükségesnél kicsit több időt kértünk. De megengedhetjük ezt magunknak, még akkor is, ha kényelmetlen a versenyzők számára, amit meg tudok érteni. A prioritásainkat kell előrehelyezni." A francia szakember kitért a két versenyzőre is: "Jobban teljesítettek, mint mi azt vártuk. Először is, nem adtunk nekik elég jó autót, és mint közismert, minél rosszabb a kocsi, annál nehezebb vezetni. Ezért most igyekszünk elkezdeni teljesíteni, amilyen gyorsan lehet."

 



"Vezetés szempontjából mindketten nagyon jó munkát végeznek. Kevin dobogón volt az első versenyen, és megtapasztalt néhány dolgot, amelyek a tanulási folyamat részei. Jenson esetében, ő szuperprofi, és mindent megtett, amit az autóból ki lehetett hozni."

 

Button a bajnoki pontverseny 8. pozíciójában áll, Kevin Magnussen a 11. helyen. Spában a csapat sikeresebbnek nevezhető futamot teljesített, a dán hosszú idő után legyőzte rutinosabb csapattársát és az 5. helyen ért célba. Különösen agresszivitásával hívta fel magára a figyelmet, emiatt azonban utólag megbüntették, és a 12. pozícióba csúszott vissza. Button ezzel a 6.-ba jött fel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: