DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Az FIA nem vizsgálja a Rosberg-Hamilton esetet?

Az FIA valószínűleg nem indít vizsgálatot Nico Rosberg és Lewis Hamilton Belga Nagydíjon történt ütközésével kapcsolatban, annak ellenére, hogy kiderült, a német pilóta elkerülhette volna a balesetet, de azt nem tette meg.

A BBC arról számolt be, hogy az irányítótestület Rosberg ellen eljárást indít, de mára kiderült, ez valószínűtlen. Egy FIA-hoz közeli forrás szerint az ügyet már lezárták.

A versenybírák a futam során úgy döntöttek, nem vizsgálják az ütközést, melyben Rosberg és Hamilton autója összeért. A német pilóta első vezetőszárnya megsérült, míg a brit Mercedese defektet kapott.

Azonban a feltételezések szerint Rosberg közölte, annak tudatában tartotta vonalát a pályán, hogy ütközés lehet a végeredmény, ebből pedig arra következtettek, hogy újratárgyalják az ügyet.

Mivel a csapat megbeszéléséről nem készült felvétel, amelyet az FIA megkaphatott volna és a Mercedest irányító Toto Wolff is közölte, Rosberg nem tett ilyen kijelentést, csak nagyon kevés a bizonyíték.




Rosberg azonban valószínűleg nem ússza meg büntetés nélkül az esetet. Wolff a futamot követően elmondta, a német pilóta ellen intézkedést foganatosítanak a szükségtelen baleset okozásáért.

"Számomra ez az iskolára emlékeztet... a tanárok beszélnek, de nem tesznek semmit" - mondta el Hamilton. "Ez csak késlekedés. Nem akarnak semmit tenni. Ezzel nem lehet semmit kezdeni."

Wolff ezzel nem ért egyet: "Ha Lewis azt mondta, hogy csak ráverünk Nico kezére és nem lesz más következmény, akkor nem tudja, mit fogunk alkalmazni."

Általános vélemény, hogy Rosberget talán arra utasíthatják, hogy ne szorongassa meg Hamiltont a következő, olasz versenyen, melynek köszönhetően a brit pilóta mögött kell maradnia. Rosberg akármilyen utasítást is kap, az valószínűleg a csapaton belül marad, mivel így nem sérül tovább az alakulat hírneve.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: