DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Wolff: Nico nem szándékosan ütközött Hamiltonnak

Toto Wolff igyekezett elcsitítani a vihart, amit Hamilton okozott azon nyilatkozatával, miszerint Rosberg szándékosan ütközött neki a Belga Nagydíj második körében.

A Belga Nagydíj leintése óta minden a második körben történt incidensről szól: Rosberg és Hamilton autója összeért egymással, a brit pilóta defektet kapott, és a pontszerzés sem jött össze neki. Hamilton a versenyt követően egy megbeszélésen vett részt csapatával, ahol Rosberg is jelen volt, majd közölte a sajtóval, hogy csapattársa, aki hetek óta emészti magában a Magyarországon történteket, beismerte, hogy szándékosan tette, amit tett.



 

A csapat egyik vezetője, Toto Wolff határozottan tagadta, hogy Rosberg ilyet mondott volna, a Sky Sports News beszámolója szerint az osztrák állítja, hogy versenyzője csak annyit ismert el, hogy el tudta volna kerülni az ütközést, ez azonban nem egyenlő azzal, hogy szándékosan okozta. A stewardok nem vizsgálták az incidenst, az egyelőre kérdés, hogy a nyilatkozatok fényében utólag kielemzik-e a történteket. A brit csatorna tudósítója mindesetre kiemelte, hogy a lassított felvételek alapján úgy tűnik, hogy Rosberg tett egy hirtelen kormánymozdulatot a sikánban, és ekkor ért össze a két autó.



 



 

"Csak abban értettek egyet, hogy nem értenek egyet, egy nagyon heves beszélgetés volt egymás közt" - idézi Wolffot az ESPN. "De nem volt szándékos az ütközés, ez nonszensz" - mondta az osztrák, aki arról is beszélt, hogy a Mercedes felülvizsgálhatja a szabad versenyre vonatkozó elveit, de erről még nem született döntés: "Még nem határoztunk erről. Hihetetlenül mérges vagyok, megszegtük a lefektettet szabályainkat. Úgy érzem, cserbenhagytak, úgy érzem, a csapatot hagyták cserben."



 

"Mind rajongók vagyunk, tartozunk mindenkinek azzal, hogy engedjük őket versenyezni. De ma ennek a filozófiának vége, mert a Mercedes sok pontot veszített, és nem szeretnénk Abu Dhabiban úgy zárni a szezont, hogy elveszítettünk egy bajnokságot azért, mert rajongók vagyunk. Egy dolog élvezni a versenyeket, és hagyni a pilótákat egymással versenyezni, és egy másik idiótának tűnni a szezon végén, mert nem nyertél semmit..."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: