DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Magnussent megbüntették, elvesztette pontjait

Húsz másodpercet adtak hozzá utólag Kevin Magnussen versenyidejéhez a sportfelügyelők, miután úgy ítélték meg, hogy a dán szabálytalanul védekezett Fernando Alonsóval szemben a Belga Nagydíj utolsó köreiben.

A dán a Kemmel egyenesben szorította le a fűre a mellé érkező spanyolt, noha a szabályok kimondják, hogy a pozíció védésekor legalább egy autónyi szélességet hagynia kell a versenyzőnek saját autója és a pálya széle között.

 

Magnussen tehát hiába küzdött látványosan a futam során többször is Alonso ellen és tartotta maga mögött végül Jenson Buttont, büntetésével egészen a 12. helyig esett vissza, mivel meglehetősen szorosan érkeztek mögötte üldözői, így elesett mind a nyolc pontjától, míg a 10. helyre Nico Hülkenberg lépett fel.

 



A dán ezáltal a bajnokságban pozíciót veszített Felipe Massával és Kimi Raikkönennel szemben, a McLaren 11 pontosnak tűnő előnye pedig 2-re sorvadt a Force Indiával szemben. Magnussen ráadásul két büntetőpontot is kapott, ezzel már ő is ugyanúgy néggyel rendelkezik, mint Pastor Maldonado.

 

 

A pontszerzők sorrendje a büntetés után:

 

1. Ricciardo

2. Rosberg

3. Bottas

4. Raikkönen

5. Vettel

6. Button

7. Alonso

8. Perez

9. Kvjat

10. Hülkenberg

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: