DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Hamilton: Az autóm balra húzott... vagy jobbra...

Lewis Hamilton fékhibával magyarázza, amiért az időmérő utolsó szakaszában nem tudta megszerezni a pole-pozíciót Spa-Francorchamps-ban. A Mercedes nem csak ijesztően gyors volt, a pilóták szerint nem is volt olyan nehéz az esős kvalifikáció, mint amilyennek tűnt.

Hamilton utoljára a májusi Spanyol Nagydíjon rajtolhatott az élről, és noha most nem sújtotta olyan balszerencse, mint az előző néhány hétvégén, mégis elmaradt csapattársától, miután a Q3-ban nem működött tökéletesen az autója.

 

"Gondom volt a jobb... vagy a bal első fékkel, ezért az autóm balra... vagy jobbra húzott" - próbálta összeszedni gondolatait a brit a kvalifikáció utáni sajtótájékoztatón. "A felvezető körömön nem tudtam megszabadulni ettől a problémától, ezért hosszabbra kellett vennem a féktávjaimat, és különösen sok időt veszítettem az 1-es kanyarban."

 

Nico Rosberg két tizeddel jobb időt futott nála, amivel zsinórban negyedik pole-ját szerezte, és először kezdheti meg a belga futamot az élről - elmondása szerint ezt annak köszönheti, hogy remekül ráérzett a pályaviszonyokra.

 

"Ez a szezon egyik legkülönlegesebb versenypályája, így nagyszerű érzés itt megszerezni az első rajthelyet. Ami azt illeti, nem volt olyan nehéz a helyzet odakint, mint más alkalmakkor, hiszen a körülmények nagyjából változatlanok maradtak, végig az intermediate gumi volt a megfelelő választás. A mérnökeimmel sikerült mindent remekül eltalálnunk az időmérőre, ezért nagyon boldog vagyok" - mondta a pontverseny éllovasa.

 



A harmadik hely Sebastian Vettelé lett, akinek lemaradása viszont már két másodperc fölé rúgott a győztes Rosberggel szemben - a Red Bull pilótája a saját szereplésével ugyan elégedett volt, de a pozíciójával már kevésbé.

 

"Persze szép lenne, ha előrébb állhatnék, de a lemaradásunk elég nagy, tehát ez volt a maximum, amit ma elérhettünk" - nyilatkozta a négyszeres bajnok, aki mellé Fernando Alonso sorakozik majd fel vasárnap. "Nehéz volt az időmérő, különösen a Q2 volt necces számunkra, amelyen végig ugyanazt a szett gumit használtam, mivel meg akartam őrizni egyet a kvalifikáció zárására - ekkor viszont még több eső érkezett, így csak éppen hogy tovább tudtunk jutni. Volt néhány veszélyes megcsúszásom, de végül jól jöttem ki a Mercedesek mögötti csatából."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: