DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Elégedett pénteki teljesítményével a McLaren

A mai nap a McLaren számára elégedetten zárult, Jenson Btton és Kevin Magnussen örömmel tért vissza Spába, ahol a naptár egyik legnagyobb kihívásaival telített pályáján.

Az első és a második szabadedzéseken a két pilóta több elemet tesztelt és a beállításokkal sikerült jó előrelépést elérni. A csapat előtt még sok munka áll, azonban további javulásra számítanak.

"Megfelelő egyensúly találtunk a mai napra, de mint mindig a versenyhétvége pénteki napján, soha nem lehetünk teljesen elégedettek" - mondta el Button. "A lágyabb keverékkel jól tudtam menni; a keményebben Kevin, így este meg kell találni ennek okait. Az első szektorban gyorsabbak voltunk, a harmadik szektorban egy tizeddel, vagy többel maradtunk el, de a középső szektorban majdnem egy másodperc a hátrányunk. Így dolgozni kell a jobb egyensúlyon, remélhetőleg tudunk javulni azokon a területeken is, amelyeken már most erősek vagyunk. összességében azt mondhatom, autónkat nagyszerű vezetni itt, de a pálya alacsony leszorítóerejű konfigurációt igényel és ezért néhány területen dolgozni kell, különösen a keményebb keverékkel, mert ahogyan mondtam, egy kicsit szenvedünk vele. De lehet még javulni és remélhetőleg jó hétvégénk lesz innentől kezdve. Az időjárással kapcsolatban nem tudjuk, mire számítsunk; azt hiszem holnap jó esély van az esőzésre, amely mindent megváltoztathat. Végül, szeretnék mondani valamit az Eau Rouge-ról. Az alacsony leszorítóerejű beállításunkkal, nos, érdekes. Túlkormányzottságot tapasztalat 300 kilométer/órás sebességnél és beismertem, néhány körig sikoltoztam a sisak alatt, különösen sok üzemanyaggal az autóban. De ez az a pálya, hol mindig lehetnek jó pillanataid - és Spa nagyszerű, várom a következő két napot."




"Nagyon élveztem a mai napot. Mindig örömteli Spába utazni, mert fantasztikus a versenypálya" - tette hozzá Magnussen. "Nagyon jó autóval rendelkezünk erre a pályára és ma nyomhattam is. Habár még javulni kell, vagy a finombeállításokat elvégezni. Remélem, hogy holnap száraz idő lesz, mert akkor folytatni tudjuk a javulást - és valahogy sokkal élvezetesebb száraz aszfalton menni Spában. Ó, és mellékesen, az Eau Rouge továbbra is padlógázas, még sok üzemanyaggal is. összességében úgy érzem rendben vagyunk és elégedett vagyok az eddigiekkel."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: