DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Alonso: Idén már nem reális a győzelem

Fernando Alonso elmondása szerint a Ferrarinál már kezdenek beletörődni, hogy a 2014-es szezont futamgyőzelem nélkül kell átvészelniük.

A csapat az előző néhány évadhoz viszonyítva is gyengén teljesít idén, Alonso révén még csak két dobogót számlálnak, és könnyen lecsúszhatnak a konstruktőri dobogóról is, amit csak egy hajszállal őriznek jelenleg a Williams előtt.

 

 



A spanyollal legutóbb 2009-ben esett meg, hogy egyetlen futamot sem tudott nyerni egy év során, a Ferrari számára viszont ez még komolyabb kudarc lenne, hiszen 1993 óta minden évben legalább egyszer eljátszották a tiszteletükre az olasz himnuszt.

 

"Őszintén szólva azt hiszem, lejjebbvettük a célkitűzéseinket" - ismerte el Alonso a Belga Nagydíj helyszínén. "Már arra törekszünk, hogy a konstruktőri bajnokságban minél előrébb végezzünk, de kemény a csata a Williamsszel. A következő két verseny nekik kedvez, itt és Monzában meg kell barátkoznunk ezzel a gondolattal."

 

"Arra kell törekednünk, hogy ezeken a helyszíneken a lehető legkevesebbet veszítsük, aztán pedig támadó üzemmódba kapcsoljunk a szezon végére. De a futamgyőzelmet idén nem tartom reálisnak."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: