DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hamilton: Az idei csata keményebb a 2008-asnál

Pókerjátékhoz hasonlítja Lewis Hamilton a Nico Rosberg elleni bajnoki küzdelmét, amely során viszont mindketten láthatják a másik lapjait. Emiatt sokkal keményebbnek tartja ezt a szezont 2008-as bajnoki événél, amikor egy másik csapat pilótái ellen kellett harcolnia.

Hat évvel ezelőtt az autók sajátosságai miatt több pályán is előre le voltak osztva a lapok - egyeseken a Ferrari, másokon a McLaren bizonyult jobbnak, és ez alapján változtak az erőviszonyok Hamilton és Felipe Massa között. Idén viszont a brit már nem hagyatkozhat autója technikai előnyére, hiszen Rosberg is ugyanazt a Mercedest vezeti mint ő, és jelenleg 11 egységnyi előnnyel is rendelkezik előtte a pontversenyben.

 

 



"Az idei csatát sokkal kiélezettebbnek érzem" - hasonlította össze a két szezont a Puma Forever Faster eseményén. "Amikor Raikkönen és Massa ellen küzdöttem, ők másik csapatban versenyeztek, és az autójuknak mások voltak az erősségei és a gyengéi, mint az enyémnek. Az én csapatomból pedig csak én harcoltam igazán ellenük."

 

"Most viszont olyasvalaki az ellenfelem, akinek ugyanolyan az autója, mint nekem - ugyanazokhoz az adatokhoz férünk hozzá, és így kell tudnunk legyőzni egymást. Ez kicsit olyan, mintha pókereznénk, azzal a különbséggel, hogy itt látjuk egymás lapjait, és így nagyon nehéz túljárni a másik eszén."

 

A Mercedesnél is elmondták, hogy szabad az információáramlás a garázs két oldala között, így a pilóták egy-egy ötlettel csak rövid távon tudnak előnyre szert tenni csapattársukkal szemben.

 

"Muszáj a képességeinkre és az út során megtanult dolgokra hagyatkozni. Folyamatosan fejlődnünk kell, itt nem elég, ha egyszerűen csak jók vagyunk. Feszegetni kell a határokat, hiszen bármikor előrelépést teszek, ő is képes lesz ugyanerre" - mutatott rá a 29 éves brit.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: