DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Hamilton megenyhült a technikai hibákat illetően

Lewis Hamilton nem akart tüskét hagyni a csapattal való viszonyában a nyári szünet előtt, ezért megköszönte a szerelőinek a fáradhatatlan munkát, amit a frusztráló műszaki meghibásodások után végeztek.

A brit két küzdelmes futamot tudhat maga mögött - Hockenheimben a fék meghibásodása, a Hungaroringen pedig olajszivárgást követően az autó kigyulladása miatt kellett a mezőny végéről megkezdenie a versenyt, és mindkét alkalommal a harmadik helyig verekedte fel magát.

 

Noha az elmúlt hetekben tett néhány olyan nyilatkozatot, amelyekben valószínűtlenül soknak tartotta autójának meghibásodásait Nico Rosberg problémáihoz képest, most mégis köszönetet mondott a Mercedes szerelőinek.

 

"Ami az autó tempóját illeti, elégedett vagyok az eddigi teljesítményünkkel. A csapat remek munkát végzett ezen a téren. Már csak a megbízhatóság terén van dolgunk, és tudom, hogy ezt az ügyet a gyárban is mindenki prioritásként kezeli" - mondta Hamilton.

 



"Mindenki számára nehéz, amikor valamilyen technikai gond közbeszól. Ilyen problémák után pedig a srácok hosszú órákat és kemény munkát fektettek abba, hogy másnap minden rendben menjen. Mindkét alkalommal össze tudták rakni az autót, nem vesztették el a reményt, és nem tudom nekik eléggé megköszönni ezt, hiszen ez segít nekem átvészelni ezt az évet. Még mindig hosszú út áll előttük, amely során a srácok is és én is odatesszük magunkat, egészen addig, amíg Abu Dhabiban be nem lengetik a kockás zászlót. Spára pedig minden eddiginél erősebben fogunk visszatérni."

 

A brit rossz időmérős sorozatot tudhat maga mögött - a Spanyol Nagydíj óta nem állhatott a pole-ban, ám ennek ellenére eggyel több győzelmet számlál csapattársánál, akit 11 pontos lemaradással követ a tabellán.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: