DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Hamilton beállt a Mercedes szélcsatornájába (videó)

Lewis Hamilton a Mercedes gyárában járt - ez a kijelentés önmagában egyáltalán nem meglepő, hiszen a brit jelenleg az F1-es csapat alkalmazásában áll. Ám ezúttal nem az istállónál, hanem a márka stuttgarti központjában tette tiszteletét, ahol egyebek mellett a szélcsatornát is saját bőrén tesztelte le.

A 2008-as bajnok 50 és 60 km/órás szélsebesség mellett szórakozott a modellek tesztelésére használt teljes méretarányú csatornában, ami elmondása szerint a legnagyobb, amit eddig látott.

 

"A csapatunknak is van szélcsatornája, kettő is, de azok nem rendelkeznek ilyen kifinomult technológiával és nem ilyen nagyok, mint ez" - álmélkodott Hamilton. "Ez az itteni új szintre emeli a szélcsatorna fogalmát. Az istállónál csak 60%-os modellt használhatunk, ezért nincs is szükségünk ekkora helyre."

 

A Mercedes képviselői körbevezették a britet a gyárban, aki a személyautókra tervezett szimulátort is kipróbálhatta - ami elmondása szerint szintén sokban különbözik attól, amit a jelenleg domináns F1-es istállónál használnak.