DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A McLaren egyszerűsíti döntéseit a hétvégi malőr után

Miután egy szoftverhiba következtében hihetetlen stratégiai hibát vétettek a Magyar Nagydíjon, Eric Boullier belátja, hogy a McLarennek változtatnia kell a döntéshozás menetén.

A wokingi alakulat egyébként is nagy átszervezéseken esik át, ami a személyzet mellett a munkafolyamatokat és a Honda érkezése miatt a csapat központját is érinti. Úgy tűnik azonban, az időjárásjelző szoftverre nem terjedt ki ez a felülvizsgálat, hiszen a Hungaroring 9. körében, amikor a teljes mezőny kihajtott a slick gumikért, az ő rendszerük további eső érkezését valószínűsítette.

 

Kevin Magnussen kint maradt az intermediate gumikon, Jenson Button pedig újakat kapott, ezzel viszont az újraindítást követően csak egyetlen körig tudtak vitézkedni, utána kénytelenek voltak ismét a bokszba hajtani, amivel rengeteget veszítettek.

 



"Meg kell fejtenünk, hogy mi történt, hiszen nem akarjuk, hogy ez az eset máskor is megismétlődjön. Egyszerűbb és gyorsabb döntéshozásra van szükség" - nyilatkozta Boullier az Autosportnak.

 

"Ez a hétvége rámutatott, hogy milyen területeken van még szükségünk változásra, és ha ezt megtesszük, hogy jövőben kevesebb problémával fog járni számunkra egy-egy döntéshozás."
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: