DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Wolff: Nem büntetjük meg Hamiltont

Toto Wolff cáfolja azt a feltételezést, hogy Lewis Hamiltont megbüntetnék a csapatutasítás figyelmen kívül hagyása miatt.

Habár feszült helyzet alakult ki a csapaton belül, az alakulat szerint Lewis Hamiltont a pletykákkal ellentétben nem fogják megbüntetni a Magyar Nagydíjon történtek miatt.

"Ilyen nem fog megtörténni" - idézte Wolffot a Der Spiegel. "Felnőttek vagyunk - a következő alkalommal jobb munkát végzünk."

A Mercedes beismerte, ők hibáztak, miután folyamatosan arra kérték Hamiltont, hogy lassítson le és engedje el a más stratégián lévő Nico Rosberget.

A vitákat általában kerülő Rosberg halkan beismerte, véleménye szerint Hamilton ellenkezése a győzelmébe került.

"Nem fogok válaszolni csak azért, mert ezt akarjátok" - mondta el a német riportereknek. "Nem az én stílusom a visszaszólás. A bajnoki cím a szezon végéig nyitott kérdés lesz, de várom a harcot."




A futam után a Mercedes csapat elnöke, Niki Lauda, Lewis Hamilton mögé állt, míg Wolff beismerte, a Mercedesnek talán át kell gondolnia a csapatutasításhoz való hozzáállását.

A Red Bullt irányító Christian Horner szerint Hamilton jól döntött, amikor figyelmen kívül hagyta az utasítást.

"Meg lehet érteni Lewist. Nicóval harcol. Ha elengedi a gyorsabb stratégián lévő csapattársát, azzal nyomás alá kerül. Teljesen megérhető Lewis azon reagálása, hogy nem engedte el."

Hétfőn Wolff alapvetően egyetértett kollégája véleményével.

"Amikor két csapattárs a bajnokságban rivális, akkor egyértelmű, hogy minden pilótákat és a csapatot érintő döntés komoly érzelmi vitát vált ki. Több döntést a Hungaroringen nyomás alatt hoztunk, kevés idő volt kiértékelni őket. Most már egyértelmű, hogy nem szabad a pilótáktól olyat kérni, amely a saját maguk számára hátrányos, de a csapat számára előnyös. A Hamiltonnak küldött üzenet talán téves volt, de nagyon nehéz volt eldönteni, mi a jó és mi a rossz utasítás."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: