DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Villeneuve: Rosberg akarta tönkretenni Hamilton versenyét

Miközben a világ azt taglalja, Lewis Hamilton helyesen döntött-e a Magyar Nagydíjon, amikor a csapata kérését megtagadva nem engedte el maga mellett Nico Rosberget, Jacques Villeneuve teljesen ellentétesen látja a helyzetet: szerinte kettőjük közül a németnek voltak hátsó szándékai.

A Mercedes ellentétes taktikára állította két versenyzőjét a futam második felére, és ennek köszönhetően a közepes keverékeken hosszú etapot teljesítő Hamiltont utolérte a két rövidebb lágygumis etappal operáló Rosberg. A németnek azonban útját állta csapattársa, ami miatt a dobogótól és egy esetleges győzelemtől is elesett.

 

Rosberg maga is szóvá tette a rádión, hogy szeretné, ha Hamilton félrehúzódna előre, a hétvégén a BBC-nél vendégeskedő Villeneuve szerint azonban egyáltalán nem volt megalapozott ez a követelés.

 

"Semmi értelme nem volt annak az üzenetnek, hiszen nyilvánvaló volt, hogy Nico elengedésével Lewis két másodpercet elveszített volna" - mondta az 1997-es bajnok. "Ez ráadásul nem is segített volna Nicónak a győzelem megszerzésében, hiszen ekkor már ő is küszködni kezdett a gumikkal, és két körrel később valójában már lassabb is volt Lewisnál."

 



"Ám éppen ezért kezdett Nico siránkozni, hiszen pontosan tudta, hogy csak Lewis versenyét akarja tönkre tenni, nem pedig a sajátját segíteni. Végül pedig ez sem jött össze. Ha elé engedik, lelassította volna Lewist, ezáltal pontokat véve el tőle. önmagának is kicsivel könnyebb dolga lett volna később a győzelemért folyó harcban, de Ricciardo gyorsabb volt, szóval valószínűleg csak Lewist tudta volna megelőzni a célban."

 

A kanadai szerint immár lélektanilag is Hamiltonnál van az előny, akinek sorozatban két versenyen is sikerült felverekednie magát a dobogóra a mezőny végéről.

 

"Lewis már hozzászokott a felzárkózáshoz, így látszólag jobban is reagál az olyan helyzetekre, amikor a dolgok rosszul sülnek el számára. Ők ketten pedig legalább most már nem fognak úgy tenni, mintha a legjobb barátok lennének a világon" - mondta.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: