DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Hamilton: Megdöbbentett a csapatutasítás

A Mercedes két versenyzője eltérő taktikán teljesítette a Magyar Nagydíjat: a három kiálláson levő Nico Rosberg a táv kétharmadánál érte utol a két kiállásos Hamiltont, akit a csapat arra kért, engedje el a német versenyzőt.

Hamiltont villámcsapásként érte a csapatutasítás, amit meg is tagadott. "Nem fogom elengedni, ha elég közel kerül ahhoz, hogy megelőzzön, akkor előzzön meg" - válaszolt a brit a rádióban. Nico Rosberg mögötte maradt nyolc körön keresztül egészen addig, amíg végre nem hajtotta plusz kiállását. Ha nincs útjában a csapattárs, talán a verseny végén megszerzi előle a harmadik helyet, így csak az utolsó előtti körben tudta utolérni őt.



 

Hamilton a dobogón elégedetten nyilatkozott versenyéről - nem csoda annak tükrében, hogy a bokszutcából indulva odáig jutott el -, később azonban felelevenítette a futam közbeni incidenst is.



 

"Tisztában vagyok vele, hogy ugyanabban a versenyben vagyok, mint ő. Attól még, hogy eggyel többször kiállt, nem jelenti azt, hogy nem ugyanabban a versenyben versenyzünk. Ha elengedem, akkor elhúzott volna, később pedig megint utolér."



 

 



 

A brit versenyző nem titkolta, milyen érzések lettek rajta úrrá, amikor megkapta a csapat felszólítását. "Nagyon megdöbbentem, amikor erre kértek. Nem volt elég közel ahhoz, hogy előzzön, én pedig úgysem engedtem volna el, hogy talajt veszítsek, ezért elég furcsa volt" - értetlenkedett a brit.



 

Bár a felzárkózás tükrében elégedett a helyezéssel és azzal, hogy végül megelőzte Rosberget, úgy érzi, a hétvége egészen másképp is alakulhatott volna. "Minél kevesebbet akartunk veszíteni. A tőlem telhető legkeményebben nyomtam, és a legelőrébb próbáltam jutni. Nem tudom elmagyarázni, micsoda fájdalom, amikor valakit olyan bajok sújtanak, mint engem az utolsó versenyeken. Nem könnyű lenyelni, másnap pedig újra támadni."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: