DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Exkluzív: Magnussen balesetéről beszélt

A Formula.hu a Johnnie Walker meghívására vett részt a márka ""Soha ne igyál, ha vezetsz" kampányának zárórendezvényén, itt beszélgettünk Kevin Magnussennel a balszerencsésen végződő időmérőről.

Az időmérő edzés egyik legemlékezetesebb pillanatát egy szokatlan jelenség okozta: míg a pálya nagy része és a célegyenes teljesen száraz volt, az első kanyarba nagy mennyiségű csapadék hullott. Erre a mezőny egyáltalán nem számított, az esőtől való félelmükben gyors egymásutánban érkező versenyzők sorra csúsztak meg a nedves aszfalton. A legrosszabbul Kevin Magnussen járt, aki a gumifalba csapódott autójával. A fiatal dán esélye egy jó rajthelyre ezzel azonnal szertefoszlott, de a mai verseny rajtrácsán tizedik pozícióját sem tarthatta meg, a McLaren kénytelen volt sebességváltót cserélni, Magnussen így csak a bokszutcából rajtolhat.

 

Az oldalirányú becsapódás nagy erejűnek tűnt, Magnussen azonban mindenkit megnyugtatott, csak a tévéközvetítésben látszott annak. A dán pilótára semmilyen fizikai hatással nem volt a baleset.

 



"Igen, jól vagyok. Nem volt olyan nagy. Sajnos nem tudtunk jó eredményt elérni, ez a legkellemetlenebb az egészben. Sajnálom a csapatot, mert eléggé megsérült az autó, hosszú éjszakájuk lesz ma. Holnap minden tőlem telhetőt megteszek" - összpontosított már vasárnapra a dán, aki a későbbi sajtótájékoztatón azt is elárulta, a pontszerző helyekre verekedné fel magát.

 

Magnussen előtt Nico Rosberg haladt a pályán, aki szintén kicsúszott az első kanyarban - a mezőnyből ő szembesült először a trükkös körülményekkel, ennek ellenére meg tudta fogni autóját, ellentétben a mögötte haladó dánnal, aki elmagyarázta, miért nem vett vissza a német hibája láttán.

 

"Eléggé közel voltam Rosberghez, amikor rájöttem, hogy el fogja hagyni a pályát. Azt az autóból nem lehet látni, hogy túl gyorsan megy a kanyar felé. A tévében lehet, de amikor mögötte vagy, az autóban, akkor nem. Így amikor rádöbbentem, hogy elmérte a kanyart, már én is a fékezési zónában voltam. Ha távolabb lettem volna, akkor tudtam volna reagálni. De túl közel voltam, hogy ezt megtehessem. Balszerencsés, de ilyen a versenyzés."

 

Kevin Magnussen azon a rendezvényen vett részt, amely az ittas vezetés ellen felszólító "Soha ne igyál, ha vezetsz" kampányt zárta. A sikeres kezdeményezés - jócskán sikerült meghaladni a kitűzött tízezer magyarországi támogató megszerzését - arcaként az ifjú dán már a világ több pontján megfordult. "Hány országban jártam? Voltam Angliában, Kanadában és itt. Ez a harmadik szereplésem a kampány során. A felelősségteljes vezetés egy nagyon fontos kérdés." A 21 éves versenyzőről az is kiderült: egyáltalán nem iszik alkoholt, ez is az élversenyzői életstílus egyik eleme.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: