DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Nem hozott fejlesztést a Hungaroringre a McLaren

A német hőség után a Hungaroringen, a hétvégi Magyar Nagydíj helyszínén is meleg időjárás fogadta a Formula-1-es mezőnyt.

Annak ellenére, hogy köreiket a forgalom befolyásolta, a McLaren két pilótája, Jenson Button és Kevin Magnussen sikeresen elvégezték a szabadedzésre előírt programjukat. A csapat komolyabb fejlesztésekkel nem készült a hétvégére, a mérnöki csapatnak a múlt hétvégén, Németországban bevetett újításokat kellett finomítania.

"Megfelelő napunk volt, valódi problémák nélkül" - mondta el a szabadedzés után Kevin Magnussen. "Sikerült az egész tesztprogramot teljesíteni, amely pozitívum. Az új elemek, amelyeket Németországban használtunk fel továbbra is jók - még többet lehet belőlük kihozni - , de mindig lehető őket finomítani. Tartani kell ezt a lenyűgöző fejlesztési sebességet a szezon második felében is. Talán a második szabadedzést az ötödik helyen zártam, de azt hiszem, most sokkal nehezebb feladat vár ránk, mint a múlt hétvégén. Hockenheimben az autó sebessége elég jó volt ahhoz, hogy az első ötbe kerüljünk, de ezen a hétvégén talán kicsivel hátrébb leszünk."



 



 

"Relatíve jó köröket teljesítettem a lágy keveréken, magas üzemanyag-terhelés mellett, így elégedett vagyok ezzel, de az egykörös egyensúlyra még éjszaka koncentrálni kell" - tette hozzá Button. "Egészen nehéz volt kiegyensúlyozottan teljesíteni; az autó kanyarról kanyarra, körről körre változott. Szeretem a precíz autót és ezt nem egészen sikerült ma megvalósítani - de azt hiszem tudjuk miért és éjszaka változtatni fogunk ezen. Nem aggódom túlságosan. Az időeredményeket nézve, egészen nehéz megmondani, hol állunk - nem vagyunk egy szinten a Mercedesszel, vagy a Red Bullal, de a Williams autói nem annyira versenyképesek, mint az elmúlt versenyen. Még sok munka vár ránk éjszaka."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: