DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Alonso: A Ferrari minden erővel 2015-re fókuszál

A kétszeres világbajnok a Magyar Nagydíjon nyilatkozta, hogy a Ferrari jelenleg már minden erőforrással a következő szezonra összpontosít. Ezek ellentmondanak a csapat technikai igazgatója, James Allison szavainak. A spanyol saját formájáról és csapattársáról is beszélt.

"Ebben az időszakban mindkét projekten dolgozunk, nagyon sok munkát fektetünk abba, hogy javítsunk a 2014-es autó köridején" - nyilatkozta múlt héten a technikai főnök.

 

Fernando Alonso azonban ennek ellentmondó kijelentéssel állt elő. "A csapat minden erőfeszítései az új autóra fókuszálnak. Ez a döntés nehéz helyzetbe hoz minket 2014-ben, de a szezon ezen pontján helyes 2015-re gondolni" - mondta a spanyol az Autosprintnek.

 

A spanyol Marcának hozzátette, az autó gyengeségei ellenére - mindössze egy pódium az F14T gyümölcse - ő úgy érzi, nagyszerű formában van, 2012-es szintjéhez hasonlította az idei szezont. "A csapattársamhoz képest is ez a helyzet, aki ugyanolyan autóban van" - emelte ki Alonso. "Az új szabályok miatt szinte minden napot a szimulátorban töltök, Pedro De La Rosával is dolgozom. Több időt töltök Olaszországban, mint korábban bármikor.

 



A német Auto und Motor Sportnak a csapattársról, Kimi Raikkönenről beszélt, akit a közelmúltban felszólított: kezdjen el jobban teljesíteni, mint eddig tette. "Nem nagyon tudom, milyen problémákkal küzd. Kimi és én sokat dolgozunk együtt, mert a megbeszélések hosszúak idén, sok mindent át kell tárgyalnunk a versenyek után. Nem sok minden változott ahhoz képest, ahogy Felipével vagy más csapattársakkal működtem együtt."
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: