DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Alonso: Visszafelé haladunk

Fernando Alonso szerint a Ferrari visszafelé halad az idei évben. A spanyol pilóta azt követően nyilatkozott így, hogy a német versenyhétvégén csapata a konstruktőri világbajnokságban a Williams mögé esett vissza.

A Ferrari eddig 116 pontot gyűjtött a Williams 121 egységével szemben. Az olasz csapat az áprilisi Kínai Nagydíj óta nem tudott dobogós helyezést szerezni. Alonso elmondta, sem ő, sem csapattársa, Kimi Räikkönen nem elégedett az autóval.

"Jelenleg nem vagyunk valami elégedettek a teljesítménnyel, próbálunk javítani, több pontot szerezni, mert különösen a konstruktőri bajnokságban, kissé visszaestünk. Mindkét autóval pontokat kell szerezni, ahányszor csak lehet."




Miután egy hét telt csak el a Német Nagydíj óta, Alonso nem bízik benne, hogy a hétvégén, Magyarországon a Ferrari versenyképes lesz.

"Valójában nem, az autó nyilvánvalóan változatlan, mivel csak négy nap van a versenyek között és a pálya vonalvezetése nem különösen jó számunkra, mivel kigyorsítást igénylő pálya. Másrészt minden verseny kicsit meglepetés és néhány pályán úgy gondoltuk, sokkal versenyképesebbek leszünk és kevésbé voltunk azok, de ez fordítva is igaz. Pozitív hangulatban kell készülni a hétvégére és majd meglátjuk, mi lesz a végeredmény, de a kép valószínűleg nem változik az elmúlt néhány versenyhez képest. Talán a Red Bull versenyképesebb lesz, mivel sokkal kisebb motorerőt igényel ez a pálya és majd meglátjuk, a Williams képes lesz-e tartani a formáját egy olyan pályán, amely jó kigyorsítást és aerodinamikát igényel. Többé-kevésbé hasonló lesz a helyzet."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: