DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Alonso bizonytalan, mennyit lép előre a Ferrari jövőre

A múltbeli eredmények függvényében borzalmas szezont futó Ferrari 2015-ben mindenképp szeretne visszatérni az élmezőnybe, Fernando Alonso azonban bizonytalan a tekintetben, hogy ez sikerülni fog-e nekik. A kétszeres bajnok kétségei jövőjére is kihatással lehetnek.

Az olasz gyártó a Német Nagydíj után mutatta meg következő évi autójának terveit két versenyzőjének, Alonsónak és a finn Kimi Raikkönennek. James Allison technikai igazgató elmondta a helyszínen levő riportereknek, a látottak remélhetőleg meggyőzik Alonsót, hosszú távon maradjon a csapatnál. Erről kérdezte az Autosport az érintettet.

 

"Ez a 14. szezonom a Forma-1-ben, ezalatt sok júliusi és augusztusi tervet láttam már" - válaszolt Alonso. "Augusztusban még mindenki nagyon, nagyon versenyképes (a tervek alapján), novemberben még inkább, januárban pedig rendkívüli módon. Februárban azonban már csak ketten-hárman képesek nyerni. Kristálygömbre lenne szükségünk, hogy megmondjuk, mi fog történni jövőre."

 

"Még minden a jövő zenéje, de pillanatnyilag csak jó terveink és jó kilátásaink vannak azzal kapcsolatban, hogyan fogunk teljesíteni a következő évben. A Mercedes már megmutatta, hogy egyes csapatok képesek lehetnek dominálni ebben az új korszakban. Mi nem végeztünk idén jó munkát, van hol fejlődnünk. A 2014-es és 2015-ös autók között nagyobb lesz a különbség, mint a múltban, ebben bizakodhatunk mi. De mindenki így fog tenni, mert júliusban még mindenkinek jó kilátásai vannak."

 



Csapattársa, Kimi Raikkönen hangsúlyozta, bízik az istálló szakembereiben. "Ez az év olyan, amilyen, a következő azonban egy más történet lehet. Hiszek az emberekben, akik az autót készítik, és bízom benne, hogy sokat javulhatunk" - mondta a finn.

 

Alonso bizonytalansága fontos tényező lehet a spanyol jövője szempontjából is: sajtóértesülések szerint ugyanis szabadon elhagyhatja a csapatot akkor, ha az nem szerepel a konstruktőri bajnokság első három helyezettje között. A Német Nagydíjon a Williams átvette a harmadik pozíciót a Ferraritól.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: