DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Alonso: A Williams is elhúzott tőlünk

Fernando Alonso csalódottan veszi tudomásul, hogy immár nem csak a Mercedes és a Red Bull, hanem a Williams is erősebb autóval rendelkezik a Ferrarinál. A spanyol szerint, ha a csapat nem javít, elkerülhetetlenül lecsúszik a konstruktőri dobogóról.

A Ferrari eddig Alonso stabil eredményeinek köszönhetően tudta tartani magát a tabella harmadik helyén, de a Williams utóbbi futamokon mutatott formája elég meggyőző volt ahhoz, hogy csak egy autóval célba érve is megelőzze az olaszokat.

 

"Nehéz lesz visszaszerezni a harmadik helyet" - ismerte el a spanyol. "Kétség sem férhet hozzá, hogy a Williams remek formában van, és Kanada óta igazán versenyképesek, noha ott még nem tudták ezt eredményekre váltani."

 

"Ám a tempójukat illetően Kanadában, Ausztriában, Silverstone-ban és Hockenheimben is elérhetetlenek voltak számunkra, szóval egyértelműen jobb munkát kell végeznünk, ha harcba akarunk szállni velük a konstruktőri bajnokságban."

 

"Emellett pedig nem feledkezhetünk meg a Force Indiáról és a McLarenről sem - különösen utóbbi igazán gyors most. Szombaton ők is fél másodperccel jobbak voltak nálunk."

 



Különösen gyenge szezonra vallana a Ferraritól, ha lecsúsznának a bajnoki tabella első három helyéről: legutóbb 2009-ben végeztek csak a 4. helyen, azt megelőzően pedig egészen 1993-ig kell visszamenni egy hasonlóan sikertelen idényig. Ez volt az utolsó olyan évad is,  amelyben a maranellóiak egyetlen futamgyőzelmet sem szereztek, és idén, akármilyen messze is van még az év vége, jó esély van arra hogy megismételjék a 21 évvel ezelőtti mélypontjukat.

 

Pedig a Ferrarinak Alonso elmondása szerint még kedveztek is a hűvösebb körülmények vasárnap Hockenheimben, de a spanyol autója így is csak az 5. helyre volt jó. Az időjárás szempontjából viszont a Hungaroring nem biztos, hogy kedvezni fog az olaszoknak.

 

"Most vasárnap jól jött számunkra a lehűlés, de Magyarországon ismét nem tudhatjuk, milyen lesz az idő. Egyes években nagy a forróság, máskor egész hűvös van, és a mostani előrejelzések szerint még az eső is elképzelhető" - mutatott rá.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: