DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Hamiltonnak kezeltetnie kell a hátát balesete miatt

Lewis Hamilton elárulta, a Magyar Nagydíj előtt szüksége lesz némi terápiára, hogy megszűntesse a hockenheimi balesete során szerzett fájdalmait. A brit emellett örülne, ha valaki végre egy kis szerencsével is fel tudná őt ruházni.

A Mercedes pilótája a Német Nagydíj időmérőjén bukott nagyot, amikor meghibásodott a fék az autójában a pálya stadionrészében. Az autó körülbelül 30 G erővel, orral csapódott a gumifalba, de Hamilton nem szerzett komoly sérüléseket, és vasárnap remek versenyzéssel tudta magát felverekedni a dobogóra a mezőny végéről.

 

A következő futam, a Magyar Nagydíj már itt van a küszöbön, de a brit felfedte, hogy egészségügyi kezelést vesz igénybe a hétvége előtt.

 

"A térdeimmel minden rendben, inkább a nyakam és a hátam jelentik a gondot. Fizioterápiára van szükségem, mivel a hátam a megszokottnál jobban fáj. De rendbe jövök, csak dolgozunk egy kicsit rajta ezen a héten" - mondta Hamilton, aki a jelentések szerint már a németországi bukása után is akupunktúrás kezelést kapott.

 

 



A 29 éves pilótának azonban elmondása szerint a fájdalmainál nagyobb problémái is vannak, mégpedig a szerencséjével - idén már két versenyről esett ki műszaki hiba miatt, most pedig Hockenheimben is a technika miatt került hátrányba - ehhez képest csapattársa, Nico Rosberg csak egy kiesést számlál eddig.

 

"Talán egy indiai törzset is meg kellene látogatnom, vagy megdörgölnöm egy Buddha-szobor hasát" - nevezett meg viccelődve néhány misztikus szertartást. "Mindenféle vallást ki fogok próbálni, hátha valamelyik által kapok némi szerencsét."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: