DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Alonso: Nem tárgyaltam más csapattal

A pályán a hőmérséklet már 30 °C fok fülé kúszott a mai napon, így kellemes volt leülni a Ferrari légkondicionált vendéglátó egységében, amikor Fernando Alonso a szokásos csütörtöki sajtótájékoztatóját megtartotta.

Első kérdésként a Vettellel szemben bemutatott silverstone-i előzésről kérdezték.

"A kilences kanyarban történt, kissé kockázatos volt. Egyszeri eset volt. Remélhetőleg nem ismétlődik meg, mivel nem lehet túl sokat kockáztatni a kiesés miatt. Ha a bajnoki címért harcolsz, akkor inkább kicsit vissza kell venni és arra gondolni, minden hétvégén pontot kell szerezni. Remélhetőleg hasonló nem fog újra megtörténni, mivel az azt jelentené, harcolok a bajnoki címért"

A Német Nagydíjra áttérve, a Ferrari pilótája úgy érzi, a hétvégén az időjárás fontos szerepet kaphat.

"Legyünk reálisak, ez ismét egy nehéz hétvége lesz, meleg időjárással és mivel a lágy és szuperlágy keveréket használjuk, ezért ez automatikusan azt jelenti, a gumikezelésre is szükség van ilyen hőmérséklet mellett. Az elmúlt versenyeken, amikor meleg idő volt, nem voltunk versenyképesek. Néhány új alkatrésszel érkeztünk ide, remélhetőleg némi teljesítményt hoznak majd számunkra. Célunk, hogy fő ellenfeleinket legyőzzük, a konstruktőri bajnokság második-ötödik helye között állókat, itt nagyon szoros a verseny és a szezon végéig az lesz. Csökkenteni kell hátrányunkat a Red Bullal szemben és növelni a Williamsszel és a McLarennel szemben. Azt hiszem, érdekes lesz. Hockenheimben háromszor nyertem, kétszer a Nürburgringen, amikor Németországban voltam, mindig jó hétvégém volt, így remélhetőleg ez a trend folytatódik."




Arról, hogy a jövőjét illetően tárgyalt-e más csapattal, Fernando Alonso elmosolyodott: "Minden év júliusában megkapom ezt a kérdést, talán azóta, hogy 2003-ban bekerültem a sportba. Nem tárgyaltam más csapattal és nem is ez az elsődleges fontosságú számomra. A hétvégén néhány pontot kell szereznünk és az idei évben néhány jó eredményt elérni."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: