DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Új versenymérnököt kap Button

A Német Nagydíjtól Tom Stallard lesz Jenson Button versenymérnöke, értesült a brit Autosport. Stallard azt a Dave Robsont váltja, aki McLarenhez való csatlakozása óta dolgozott együtt a 2009-es világbajnokkal.

Button Brawn GP-vel való címszerzése után, 2010-ben csatlakozott a nagy múltú együtteshez, azóta működött együtt Robsonnal, aki eleinte teljesítménymérnöke volt. A szakembert most előléptetik, így érkezik a helyére Tom Stallard, aki korábban ugyancsak épp a teljesítménymérnök posztját látta el - azaz Robson jobbkezeként működött.

 

Tom Stallard szokatlan útról érkezett a McLarenhez: korábban élsporttal foglalkozott és az olimpiáig is eljutott: 2008-ban Pekingben a férfi nyolcas evezés ezüstérmét szerezte meg. Rögtön a világverseny után felhagyott a sporttal és a McLarenhez csatlakozott - korábban kifejezetten motorsportra szakosodott egyetemi képzésen vett részt.

 



A McLaren szóvivője megerősítette a váltást. "Tom egy rendkívül intelligens és rátermett mérnök, aki számtalan különböző pozíciót töltött be a McLarennél, köztük Jenson Button teljesítménymérnökeként. Jenson előző versenymérnöke Dave Robson volt, aki számos sikert ért el az elmúlt években. Tapasztalatát és szakértelmét egy tágabb szerepkörben fogja kamatoztatni."

 

"Ez a döntés példája annak, a McLaren eltökélt, hogy egyengesse minden szakembere útját, a csapatot átszervező folyamat részeként" - mondta a szóvivő az Autosportnak.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: