DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Fittipaldi: Alonso mester maradjon a Ferrarinál

Emerson Fittipaldi úgy véli, hogy az általa a jelenlegi mezőny legjobbjának tartott Fernando Alonsónak okvetlenül a Ferrarinál kellene maradnia még egy évig.

A Lotusszal és a McLarennel is a csúcsra érő brazil legenda, Emerson Fittipaldi úgy véli, a szintén kétszeres világbajnok Fernando Alonsónak nem szabadna engedni korábbi munkaadója, a McLaren csábításának, akik a Honda-korszak kezdetén úgy tűnik, hogy vissza akarják vinni a spanyolt Wokingba. A felvetésről a brazilok első bajnoka így nyilatkozott:



 



 

"Mindenekelőtt meg kell mondanom, Alonso egy igazi mester. Ő ma a Formula-1 mestere, újabb bajnokságokat kellene nyerni. Bárhová is menjen, mindenhol tündökölni fog, de azt hiszem, a Ferrariban van meg a potenciál, a képesség, s a szükséges erőforrások ahhoz, hogy jövőre végre megadják neki az autót, amit megérdemel" - mondta a brazil.



 

Fittipaldi tehát úgy véli, Alonsónak feltétlenül jelenlegi csapatánál kellene maradnia: "Ha engem kérdeznek, szerintem egyértelmű, hogy még egy évet a Ferrarinál kell eltöltenie" - mondta a 67 éves egykori versenyző, aki saját bevallása szerint nagyon élvezte a Vettel és Alonso közti párharcot a vasárnapi futamon: "Egészen briliáns volt. Vettel remek versenyző, Alonso pedig a maestro."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: