DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Horner: A szabályoknak köszönhető a sok panaszkodás

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner szerint a Formula-1-es szabályok adta lehetőségek miatt panaszkodott sokat Sebastian Vettel és Fernando Alonso a Brit Nagydíj során.

Vettel és Alonso izgalmas harcot vívott a silverstone-i verseny utolsó köreiben az ötödik pozícióért, több alkalommal kerék-kerék mellett haladtak.

Csatájukat azonban beárnyékolta az a sok panaszkodás, amelyet riválisaikkal szemben tettek a pálya határainak átlépése, a kiskapuk bezárása, vagy a zónán kívüli DRS használat miatt.



Horner szerint a két pilóta közötti verseny kemény, de szabályos volt és véleménye szerint a páros csak azért panaszkodott, mert szerették volna, ha riválisát megbüntetik.

"A két srác egymásnak feszült és nagyszerű versenyzés volt. A probléma az, hogy bevezették a pálya határaira vonatkozó szabályokat. Mindketten profik, így mindketten észrevették a másik hibáit."




Habár a Red Bull maga is közölte a versenyigazgatóval, Charlie Whitinggel azt, hogy Alonso a Copse és a Club kanyarnál elhagyta a pályát, Horner szerint hiba lett volna bármelyik pilótát megbüntetni.

"Mindketten a határon voltak - az egyik 19, a másik egy híján 20. Azt hiszem, helytelen lett volna megbüntetni őket. Fernando a kilences (Copse) és a 18-as (Club) kanyarnál szerzett folyamatosan előnyt, amelyet Sebastian gyorsan felismert és mindent megtett annak érdekében, hogy előzni tudjon. Jelentettük ezt Charlie-nak és biztos vagyok benne, a Ferrari is panasszal élt Sebastiannal szemben. Így meg kell emelni a kalapot az FIA és a versenybírák előtt, hogy békén hagyták őket és versenyezhettek."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: