DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Coulthard: Hamilton jobb, mint Rosberg

A 13-szoros futamgyőztes, David Coulthard szerint Lewis Hamilton a szezon első négy futamán bebizonyította, hogy jobb pilóta, mint Nico Rosberg, ennek ellenére azonban még Rosberg világbajnoki esélyeit sem szabad leírni.

"Nico Rosberg az egész karrierje során jónak tűnt, ezt Michael Schumacherrel szemben is megmutatta, de ez az előny Hamiltonnal szemben már tavaly nem volt meg, amikor még az autó sem volt egészen versenyképes" - írta Coulthard a BBC-n megjelent cikkében. "Idén négy futam után azonban kijelenthető, hogy a Mercedes képes a világbajnoki címre, Nico pedig nem tűnik olyan jónak, mint Lewis. Ez kicsit erős állításnak tűnik Rosberggel szemben, aki vezeti a bajnokságot, de én akkor is így látom.



 



 

Ez azonban nem azt jelenti, hogy Rosberg nem lenne kivételes pilóta, hogy nem fog több futamot nyerni, vagy nem ő nyeri éppen a világbajnoki címet idén. De ha osztályozni kellene négy futam után, akkor Hamilton a három futamgyőzelme és három pole pozíciója után egy arany csillagot, míg Rosberg egy ezüstöt kap. Fernando Alonso is aranyat kapna, míg Kimi Raikkönen egy bronzot, míg Daniel Ricciardo a Red Bullnál szintén aranyat, de Sebastian Vettel csak egy erős bronzot, vagy talán ezüstöt.



 

Ezek a fiúk azonban mind kivételesek, és egy bizonyos ponton képesek a siker útjára lépni."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: