DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Hiányzott a leszorítóerő a McLarennél

A McLaren Mercedes pilótáinak Kínában nem sikerült a pontszerzés, Jenson Button és Kevin Magnussen is a leszorítóerő és a tapadás hiányára panaszkodott a futam után.

"Nagyon nehéz volt a pályán. Úgy éreztem kissé, mint tegnap az időmérő edzésen: nem tudtuk az első abroncsokat munkára fogni - túlságosan szemcsésedtek" - nyilatkozta Button a Kínai Nagydíjon megszerezett 11. pozíció után. "A következő, barcelonai versenyre lesznek fejlesztéseink, de ez sem lesz elég ahhoz, hogy a gyorsabb autókra felzárkózzunk. De a fiúk mindent megtesznek és az ilyen eredmény mindenki számára csalódás, különösen a szerelőknek és a gyárban dolgozóknak, mivel ők keményen veszik a munkát."



 

Csapattársa, Kevin Magnussen a leszorítóerőre panaszkodott. 

"Hosszú verseny volt, mert nem tudtam semmit tenni" - közölte a 13. helyen végző dán. "Autónkról hiányzott a leszorítóerő - ez a fő probléma. A beállítás jó volt és az autó jól ment; egyszerűen a tapadás hiányzott, ennyi az egész. Ezen a területen kell dolgozni, a szükséges leszorítóerőt megtalálni. Tudom, hogy Wokingban mindenki mindent megtesz, bízom bennük."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: