DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Alonso tagadja, hogy gúnyolódott volna a Ferrarin

Sokan úgy látták, hogy bahreini kilencedik helyét követően Fernando Alonso a levegőbe csapott, mintha futamgyőzelmet ünnepelne...

Fernando Alonso igyekezett tagadni azt a szóbeszédet, hogy a bahreini futamon a célba érkezéskor mutatott viselkedésével csapatának akart üzenni. Alonso a kilencedik helyen ért célba, majd a kezével egy felfelé irányuló mozdulatot tett, amit sokan úgy interpretáltak, hogy ez egy szarkasztikus üzenet volt a csapat felé: úgy ünnepli a kilencedik helyet, mint egykor a futamgyőzelmet.



 



 

Kínában Alonso határozottan tagadta az elképzelést, hogy ez a csapatának szóló kritikus üzenet lett volna: "Csak köszönetet mondtam a szerelőimnek. Keményen dolgoztak, miután probléma adódott az erőforrással. Remek munkát végeztek, és amikor a pitwallról köszöntöttek, én is visszaköszöntem nekik" - mondta a 32 éves spanyol pilóta.



 

Két szabadedzés után egyébként úgy tűnik, hogy Alonso az előzőnél mindenképpen szebb hétvégére számíthat Kínában, hiszen az első szabadedzést megnyerte, és a másodikon is csak Lewis Hamilton volt gyorsabb nála, méghozzá egyetlen tizeddel - már csak az a kérdés, hogy a holnapi időmérőn várható esőre hogy reagál a Ferrari.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: