DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

McLaren: Pontokat kell szerezni Kínában

A Formula-1 visszatér a Közel-Keletre, a 2014-es bajnokság negyedik versenyére, a Kínai Nagydíjra. A futamot Sanghaj, Kína ipari és pénzügyi központja mellett rendezik és a pályán zajló események mindig frenetikusak, köszönhető a Shanghai International Circuit óriási egyenesének, széles bukótereinek és megjósolhatatlan időjárásának.

Jenson Button:
"A csalódást keltő bahreini verseny után azt hiszem Kínába bizonyítási vággyal érkezhetünk - néhány pontot kell szerezni és egy újabb versenyt teljesíteni, amellyel megmutathatjuk azt a sebességet, amely az idei autóban található. Ez nem szükségszerűen egyszerű - Bahrein megmutatta, hogy a két első autón kívül az idei verseny gyors, gazdag és nagyon eseménydús. A különbségek nagyon kicsik, ezért mindent jól kell csinálni: koncentrálni a szabadedzésen, problémamentes időmérő edzést teljesíteni és tiszta versenyt futva az üldözők elé kerülni. Kínában mindig élvezettel versenyzem - 2010-ben nyertem itt és a McLarennel mindig jó eredményt értem el. Miközben a pálya nem fekszik tökéletesen csomagunknak, azt hiszem mindent össze tudunk rakni és egy erősebb hétvégénk lehet."




Kevin Magnussen:
"A legutóbbi versenyről úgy távoztam, hogy véleményem szerint nem tudtam a maximumot kihozni magamból, vagy az autóból, így a néhány bahreini tesztnap és felkészülésem a versenyre remélhetőleg lehetőséget biztosít arra, hogy újra jól teljesítsek az MP4-29-vel. Várom ezt a versenyt - ezt a pályát csak a tv-n keresztül láttam, de úgy tűnik, különböző kanyarok vannak itt. Az első kanyar komoly kihívást, de ami legérdekesebb, véleményem szerint látványos sebességet és sok előzést látunk a hátsó egyenesben, amely az egyik leghosszabb a Formula-1-es pályákon. Az első három versenyen különböző autók és pilóták voltak a Mercedes legközelebbi ellenfelei. Azt hiszem még túl korai lenne az erősorrendet meghatározni a pontszerzésre törő csapatok között, de célunk ezen a hétvégén, hogy megerősítsük pozíciónkat az üldözőboly elején."

Eric Boullier, versenyigazgató:
"Soha nem könnyű két kieséssel távozni egy versenyről, így fontos lesz további pontokat szerezni Kínában. Azt hiszem, bíztatást jelenthet teljesítményünk: az üldözőboly Bahreinben nagyon szoros volt, de egy kicsit előttük voltunk és láthatóvá váltak lehetőségeinket. Agresszíven fejlesztjük az MP4-29-et: tudjuk, jó alappal rendelkezünk, de ez a koncepció fejlesztést igényel. Hasznos lépéseket tehetünk előre a fejlesztésekkel és az idei évben a siker kulcsa elsődlegesen az, hogy milyen gyorsan tudjuk a koncepciókat hasznos alkatrészekre váltani, másodsorban arra is szükség van, hogy ezek az elemek sikeresen működjenek a pályán. Azt hiszem jó összehasonlítást tehetünk a szélcsatorna és a pálya adatai között, tervezőink számára bíztatást jelent, amit a pályán láttak. Kínára ismét egy kis lépést lehetünk és remélhetőleg további kulcsfontosságú fejlesztéseket vihetünk minden versenyre. A bahreini futam thriller volt és azt hiszem minden összetevő adott ahhoz, hogy Kínában is egy izgalmas versenyt láthassunk."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: