DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

A McLaren csak egy másodpercesnek véli hátrányát

Nem tartja behozhatatlannak a Mercedeshez mért lemaradást a McLaren versenyzési igazgatója, Eric Boullier. A francia szerint Bahreinben csak a pálya sajátosságai miatt emelkedett annyira a mezőny fölé Nico Rosberg és Lewis Hamilton.

Noha a McLaren műszaki hiba miatt kettős kieséssel zárta a versenyt, Jenson Button magabiztosan jelentette ki, hogy az autó tempója alapján csapata a második helyen áll jelenleg az erősorrendben. A pilóta véleményét Boullier is osztja.

 

"Egyezek ezzel, mi lehetünk a második legerősebb csapat jelenleg, de nagyon szoros az üldözőboly. Nem tudom, hogy az európai versenyekre befoghatjuk-e őket, de szeretnénk minél előbb megtenni. Való igaz, hogy a különbség jelentős, de az egy másodperces lemaradás még behozható" - nyilatkozta a futamot követő Bahrein teszt alatt.



Boullier szerint a hétvégi futam torz képet adott a McLaren lemaradását illetően, hiszen a Mercedesnek különösen feküdt a szahíri pálya, míg az ő autóik más körülmények között teljesítenek a legjobb formában.

 

"Nem hiszem, hogy 1,7 másodperccel lennének előttünk" - vélekedett. "Minden pálya másik autónak kedvez. Jó példa erre Monaco, ami nagy leszorítóerőt, és jól vezethető autót igényel. Az alacsony leszorítóerő mellett teljesíthető monzai verseny pedig megint egy másik történet. Minden pályán változnak az erőviszonyok, és számunkra az a cél, hogy a teljes képet nézve toljuk el az egyensúlyt. Jelenleg a kis leszorítóerőt igénylő helyszínek kedveznek nekünk."
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: