DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Silverstone kérdőre vonta a brit miniszterelnököt

A silverstone-i pálya vezetője üzenetet írt David Cameron miniszterelnöknek a vadonatúj walesi pálya kapcsán.

Egyes híresztelések szerint az újonnan épülő Ebbw Vale Circuit vezetői a brit kormánytól kértek támogatást a projektjükhöz. A versenypálya mellett hotelek, éttermek, egy technológiai park és egy napelempark is megépülne a pálya mellett, amihez összesen 50 millió font (azaz mintegy 18 milliárd forint) támogatást kértek.



 



 

A Formula-1-es Brit Nagydíjnak otthont adó Silverstone vezetői viszont úgy vélik, hogy ha akár a walesi, akár a londoni kormány támogatást nyújtana a pályának, az illegális kormányzati segítségnek minősülne - ráadásul mindeközben maga Silverstone anyagi problémákkal küzd, így érthető, hogy nem néznék túl jó szemmel, ha egy másik pálya ilyen kedvezményeket kapna.



 

"A walesi kormány és/vagy az Egyesült Királyság kormánya által történő tőkeinjekció a Circuit of Wales projektbe illegális állami segítségnek minősülne, s ezzel a Circuit of Wales gazdasági előnybe kerülne a többi pályával szemben. Jelenleg számos jó helyzetben lévő, privát tulajdonú versenypálya van az Egyesült Királyságban, ahogy Walesben is, így fenyegetést jelenthetne egy a kormány által támogatott pálya. Silverstone nem akarja akadályozni az Egyesült Királyság pályái közti versenyzést, ám azonos feltételekre vágyik" - áll a pálya közleményében.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: