DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Ingatlancég lehet Silverstone új tulajdonosa

A hírek szerint egy ingatlanfejlesztő cég vette meg a Formula-1-es Brit Nagydíjnak otthont adó silverstone-i versenypályát.

Egy mintegy 80 hektár területű üzleti és technológiai park épül a pálya mellé a hírek szerint körülbelül negyvenmillió fontért, állítja az Independent. A vevőt nem hozták nyilvánosságra, bár azt tudni, a brit MEPC volt a legutóbbi befektető, amely érdeklődött a pálya iránt.

Az adósságokkal küzdő BRDC ("Brit Versenyzők Klubja"), Silverstone tulajdonosa néhány évvel ezelőtt hirdette meg, hogy 150 évre bérbe adná a pályát és az azt körülvevő körülbelül 340 hektáros területet. Erre azért is volt szükség, mert Bernie Ecclestone azt kérte, hogy jelentős fejlesztések történjenek a pálya körül, cserébe Silverstone 17 éves szerződéshosszabbításáért.



A motorsportokat továbbra is a BRDC irányítja Silverstone-ban, de a szerződésekért immár az új tulajdonos felel - a Formula-1 éves jogdíja mintegy 14 millió font. A fejlesztési tervek többek közt három új szállodát és egy múzeumot is magukba foglalnak a most megnyíló Silverstone University Technical College mellett.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: