| |
Exkluzív: Herbertnek kellemes emlékei vannak a Hungaroringről
2012.07.08, vasárnap 18:20

A jelenleg a Sky F1-nek bedolgozó Johnny Herbert nagyon izgalmasnak tartja a mai futamot és az idei szezont. A háromszoros futamgyőztes angol szerint a McLaren és a Mercedes hasonló szimptómában szenved: miután nagyon gyors autóval kezdték a szezont, lemaradtak a fejlesztési versenyben és most a Red Bull és a Ferrari diktálják a tempót.

„A mai napon a Red Bull és a Ferrari között nem volt számottevő különbség, csupán a gumistratégia billentette a mérleg nyelvét Mark Webber felé”, mondta az Autósport ls Formula magazinnak a Benettonnal 1988-ban debütáló volt versenyző. „Ez a szezon nagyon érdekes és főleg az tetszik nekem nagyon, hogy gyors pályákat lassabbak követik és annak megfelelően felborul a papírforma. Jövő hétvégén Hockenheim következik, amely közepesnek számít, majd a Hungaroring, amely Monaco-hoz hasonlít.”

Formula-1-es múltjára visszatekintve azt sajnálja, hogy nem versenyezhetett a turbó autókkal, miután tesztelte a bivalyerős motorral felszerelt Benetton-Fordot és Lotus-Hondát. „Sajnálatos módon a szabályzat megváltozott mire én a Formula 1-be kerültem, de a kilencvenes évek elején futó autókat nagyon kedveltem. A barázdált gumikkal felszerelt autók viszont nem jöttek be.”

Az F3000-es balesete óta sántító Herbert-nek kellemes emlékei vannak a Hungaroringgel kapcsolatosan, ahol 1997-ben a harmadik helyet szerezte meg a Sauber-Petronasszal. „Emlékszem, hogy mindig nagyon meleg volt Magyarországon és nagyon gyönyörűek a lányok!”

Formula.hu - Kárpáthy Zoltán


Hozzászólások:


Kapcsolódó hírek
 
Formula 1 hírek
Motoros hírek
Rali hírek
Autós hírek
AFM hírek