| |
Fény derült a McLaren gumimelegítési titkára (videóval)
2012.06.14, csütörtök 17:30

A McLaren egy okos rendszert dolgozott ki, mely segít Lewis Hamiltonnak a mezőny élére kerülni.

A német Auto Motor und Sport, együttműködésen a Formula-1 műszaki rajzolójával, Giorgio Piolával, közölte, a brit csapat egy olyan rendszert használ, amely a fékektől áramló meleg levegőt a Pirelli abroncsokra viszi át.

A német újságíró Tobias Gruner szerint abban a szezonban, amelyben egy, vagy két fok hőmérsékletingadozással már a Pirelli abroncsai a működési tartományból kikerülhetnek, a McLaren trükkje ötletes.

A csapat szerelői a hátsó fékrendszert a garázsban csavarhúzóval állítják be, az állítócsavar közel található a pilótafülkéhez. Piola illusztrációja alapján a hátsó fékrendszert és a levegő áramlását is állítani lehet.

A McLarennek azonban korábban voltak problémái. A hírek szerint a Kínai Nagydíjat követően az FIA közölte a brit csapattal, hogy a szabályok értelmezésében átléptek bizonyos határokat az autó hajlékonyságával kapcsolatban.

Az első vezetőszárny alatt repedéseket találtak, amelyről a McLaren úgy nyilatkozott, a padlólemez elhajlásához szükséges, ám az elem a megengedett határértéken belül mozog.

"Az eltérést azért kellett bevezetni, hogy a gyártási problémákkal számolni lehessen" - közölte Charlie Whiting, miután elmondta, a McLaren szándékosan használta ki ezen határérték nyújtotta lehetőségeket.

Az Auto Motor und Sport szerint: "A látszólag kisebb változtatás komoly hatással volt a McLarenre."

Különösen Button esetében. A csapat műszaki változtatásai, a magasabb orrkiképzés és a módosított hátsó felfüggesztés látszólag működik Hamiltonnál, de 2009 világbajnoka szenved az újítással. A McLarennél első számú feladat, hogy egy olyan autót adjanak Button alá, amellyel a pilóta elégedett.

"A probléma nagyon összetett" - közölte a műszaki igazgató, Paddy Lowe. "Autónk jó, csak tökéletesen kell beállítani."

f1hungary.fw.hu
További csatolt képek


Hozzászólások:


Kapcsolódó hírek
 
Formula 1 hírek
Motoros hírek
Rali hírek
Autós hírek
AFM hírek