| |
Nemzetközi sajtóvisszhang Hamilton büntetéséről
2012.05.13, vasárnap 11:57

Kemény büntetést kapott Lewis Hamilton a csapat hibája miatt. Nagy fölénnyel megszerzett pole pozíciójától fosztották meg, most természetesen ettől visszhangzik a nemzetközi sajtó.

Ez lett volna a McLaren csapat 150. rajtelsősége, ha megfelelő mennyiségű üzemanyaggal látják el Hamiltont. Hátrasorolása nagy ajándék Pastor Maldonadónak, aki így élete első, a Williams csapat 127. első rajtkockáját szerezte meg.

The Sun napilap szerint a „24 helyes rajtrács büntetés, megdöbbentő kiszúrás a McLarennel.” Tom Cary, a Telegraph újságírója is felvonta a szemöldökét a diszkvalifikálás hírére, de abban egyetért, hogy a McLaren borzasztó nagyot hibázott.

„Hamiltonnak forrongania kell” – írja a Daily Mail, a Times szerint ez egy McLarenes „katalógus hiba.” Kevin Eason újságíró így vélekedik: „A nyers tehetséget meghiúsította a balsors és a fejetlenség.” Byron Young a Mirrortól, a Twitter közösségi portálon fejtette ki véleményét: „A McLaren csupa kedves emberből áll, de hogy a pokolba kerülhettek ilyen helyzetbe? A rajtrács végére? Nagyon durva.”

Livio Oricchio, a brazil O Estado de S. Paulo újságírója szerint „ez egy újabb hatalmas hiba a McLarentől, ami Hamilton bajnokságába is kerülhet.” A La Stampa szerint a csapat harakirit követett el.

Az Auto Motor und Sport is a csapatot hibáztatja: „Ez volt a 13. hiba a McLarennél tavaly óta.” Szerintük Hamilton szerencsés lesz, ha ezek után egyáltalán pontot tud szerezni.

A PA Sportnál dolgozó Ian Parkers a következőket írta: „Véleményem szerint ez drákói büntetés. A Q3-as időt elvenni bőven elég lett volna.” Az Independent is ugyanezt a kifejezést használta, a helyzet jellemzésére: „Üdvözlünk a Forma-1- drákói világában.”

 Martin Brundle, ex-Forma-1-es pilóta, jelenleg a Sky tévé kommentátora hasonlóan vélekedik: „Úgy érzem, elég lett volna, ha a Q3-ban teljesített köridejét veszik el, ami a hatodik helyre tette volna őt.”

A büntetés jogosságáról folyik a vita, hogy a hibát a csapat követte el, azt nem vitatják, csak a büntetés nagyságát. Vannak persze olyanok is, akik örülnek az FIA döntésének, például David Croft, a Sky tévé kommentátora, aki szerint a szabályok igenis azért vannak, hogy betartsák őket.

Nem meglepő ugyan, de a spanyol szurkolók jogosnak tartják a büntetést. Az El Mundo honlapján, arra a kérdésre, hogy az olvasók szerint jogos volt-e a büntetés, a válaszadók 76%-a igennel válaszolt. Tény, hogy a spanyol szurkolók nem nevezhetőek Hamilton drukkernek, mióta ő és Alonso csapattársak voltak 2007-ben.

 

 

Hegyi Annamária


Hozzászólások:


Kapcsolódó hírek
 
Formula 1 hírek
Motoros hírek
Rali hírek
Autós hírek
AFM hírek