DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Rali

Fekete-Tóth: Takarékon autózva is az élen

Jobban aligha kezdhette volna az Adrenalin Kupát, a Nyílt Országos Terep-rallye Bajnokság és az FIA Közép-Európai Zóna Trófea sorozatának idei hatodik futamát Fekete Antal és Tóth György: a Toyota Hilux Overdrive-val versenyző páros a legjobb időt repesztette az esemény rövid pénteki szuperspeciálján, amelyet a nagykállói homokbányában futottak.

A Dél-Nyírségben verőfényes napsütés köszöntötte a népes nemzetközi mezőnyt, amelyhez nagy meglepetésre nem csatlakozott a bajnoki éllovas Fekete-Tóth egység legfőbb riválisa, a ponttáblázat második helyén 11 egységnyi hátránnyal tanyázó Hummer-ász, Miroslav Zapletal. Az a tény, hogy a cseh versenyző egy lengyelországi promóciós eseményt választott az Adrenalin Kupa helyett, lehetőséget biztosít a listavezető párosnak arra, hogy tovább növelje előnyét a ponttáblázaton, ők pedig ennek szellemében indították a hétvégét.

 

Míg több indulót megviccelt a nagykállói homokbánya területén kijelölt szuperspeciál egyik nehezen észrevehető balkanyarja, addig Fekete és Tóth hibátlanul teljesítette a penzumot és 6 perc 57 másodperces idővel az eredménylista élén zártak, 46 másodperccel megelőztve a Ford Ranger Dakarral induló bajnokot, a címvédésre érdemi esélyekkel pályázó Fodor Imrét. A nap végén megtartott rajthelyválasztásnál a Toyota pilótája nem sokat teketóriázott: navigátorával együtt úgy döntöttek, hogy elsőként vágnak neki a folytatásnak.

 



"Jó érzésékkel tértem vissza Nagykállóba, ahol tavaly az első versenyemet futottam, és ahol nagy szeretettel fogadott bennünket a közönség" - mondta a nyitónap végén Fekete Antal. "Úgy érzem, hogy elégedettek lehetünk a szuperspeciál eredményével. Nem volt könnyű a pálya, de még úgy is sikerült a legjobb eredményt elérnünk, hogy tulajdonképpen takarékon autóztunk, mert nem akartunk komoly kockázatot vállalni. A legnagyobb ellenfelünk nincs itt, a verseny pedig duplaszorzós, így különösen fontos számunkra, mert lehet esélyünk a pontelőnyünk növelésére. A csapat remek munkát végzett a Toyota felkészítésével, hálás vagyok a srácoknak, akárcsak a navigátoromnak, aki ma sokadszorra is bizonyította, hogy nem véletlenül becézik Szupergyurinak: szemfülesen kiszúrta azt a balkanyart, amely sokakat megtréfált, így hibátlanul tudtuk teljesíteni a szakaszt. Nagyon várjuk a folytatást, mindent megteszünk a jó eredmény érdekében!"

 

A több mint 450 kilométer össztávú Adrenalin Kupa szombaton öt szelektív szakasszal folytatódik, két pályán: a 25 kilométer hosszú menetet háromszor, míg a Nagykállót, Birit, Balkányt, Szakolyt és Kállósemjént is érintő Dél-Nyírség elnevezésű 56 kilométeres szakaszt két ízben kell teljesíteni.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: