DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Rali

Kissé ""fáradtan" indul csatába Kazár Miklós

A 2011-es győztes ifjú Érdi Tibor a saját Európa-bajnoki autója ellen küzd majd egy taxiban a Hungaroringen rendezendő idei Szilveszter Ralin.

Úgy tűnik, számos érdekesség és nagy csata várható az idei, 15. alkalommal megrendezendő Szilveszter Ralin. Noha minden induló azt hangoztatja, hogy a december 27-29 között megrendezendő évbúcsúztató versenyen a buli lesz a lényeg, azért ismerve a versenyzőket, ahogy rálépnek a gázpedálra és elindul az óra, mindent megtesznek majd a győzelemért. Két korábbi győztesnek, Kazár Miklósnak és ifjabb Érdi Tibornak vélhetően a vetélytársak mellett mással is meg kell majd küzdenie.

Vélhetően mindenki, aki él és mozog, valamint valami köze van az autóversenyzéshez, az december 27-től 29-ig a Hungaroringen fogja búcsúztatni az óévet. Ugyanis idén is megrendezik a méltán népszerű Szilveszter Ralit, amely a 15. jubileumi verseny lesz a viadal történetében.

Mindenképpen rajthoz áll az idei megmérettetésen a korábbi többszörös győztes, az idei abszolút bajnok Kazár Miklós, aki különleges versenyzéssel szeretné megünnepelni az idei évzárást.

"Most kivételesen szinte esélytelenül vágok neki a viadalnak, hiszen minden gyorsaságin más és más navigátor ül mellettem, ugyanis így szeretném megköszönni az egész éves segítségüket azoknak, akik végig mellettem álltak és hittek bennem. Másrészt tegnap született meg második gyermekem, Péter, így meglehetősen "fáradt" leszek majd, mire elkezdődik a verseny. Egy a lényeg, hogy jól érezzük magunkat" - közölte Kazár Miklós, aki egy Mitsubishi R4-essel áll majd rajthoz a 15. Szilveszter Ralin.



A 2011-es győztes, ifjabb Érdi Tibor az utolsó pillanatban döntött az indulás mellett, és abszolút jutalomfutamnak fogja fel a versenyt. Ráadásul most majd testközelből láthatja, mire képes a 2014-es Európa-bajnoki autója.

"Ez így van, de sajnos nem én vezetem majd a Subarut, hanem az egyik ellenfelem, aki a Szilveszter Ralira kibérelte. Így mi egy Mitsubishi EVO 9-sel vágunk neki a küzdelemnek. Ha mást nem, hát engem megismernek majd a szurkolók, hiszen egy igazi taxival indulunk,, ami a szabályoknak megfelelően sárgára lesz festve, és az összes gyorsaságin szabadjelzéssel fogunk száguldani. Nincs komoly elvárásunk magunkkal szemben, egy jóízűt versenyzünk a buli kedvéért. Ugyanakkor mindez nagyon jó edzés lesz a számunkra, hiszen mi már január elsején az első ausztriai Eb-futam pályáját járjuk majd be. Egyelőre négy verseny van betervezve a jövő évre, de ha az anyagiak úgy engedik, természetesen több futamot is teljesítenénk" - árulta el ifjabb Érdi Tibor.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: