DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

A hétvégén 12 órás verseny a Hungaroringen

Október 3-4-én egy újabb rangos versenysorozat veszi birtokba a Hungaroringet ahol a Hankook 24H Series mezőnyének GT és túraautói teljesítik majd a 12 órás megmérettetést.

Az összetettbeli győzelemre az A6 kategóriába tartozó autók a legesélyesebbek, amelyek között ott lesz a svájci Hofor Racing, amely a tavalyi barcelonai 24 órást nyerte meg, és a Stadler Motorsport, az idei dubai 24 órás győztese. Előbbi egy Mercdes-Benz SLS AMG GT3-at, míg utóbbi egy Porsche 997 GT3 R-t állít csatasorba, legfőbb ellenfelük pedig várhatóan a német SPS csapat lesz, szintén egy Mercedesszel.

 

A második legerősebb, SP2-es osztály tagjainak is jó esélyük van arra, hogy közülük valaki feljusson az összetettbeli dobogóra, mint az több korábbi versenyen is történt. Itt előzetesen a német SPS és az osztrák ZaWotec csapatok küzdelme várható a kategória első helyéért, amelyek mindketten Porsche Cup autókat állítanak majd csatasorba.

 



Az A5 kategória túraautói között a BMW és a Peugeot mutatják majd meg képességeiket egy német, egy fehérorosz és egy litván csapat által, míg a D1 dízelautók között Seat Leonoknak, Volkswagen Golfoknak és Renault Clióknak szoríthatnak majd a nézők.

 

Az események pénteken reggel 9 órakor kezdődnek az egyes csapatok részvételével zajló privát teszttel, majd a 15 órakor startoló szabadedzésen és a 16:45-kor induló idomérőn már a teljes mezőny részt vesz majd. A verseny szombaton reggel 8 órakor rajtol, és fél napos körözés után este 20-kor, sötétben fejeződik majd be, amit azonnal követ a díjátadó.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: