DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
Túraautó

DTM: Az Audit egyre jobban dühíti a nyeretlenség

Hiába a jó időmérő - négy Audi a legjobb hat rajthelyen - a márka idei nyeretlensége a Lausitzringen sem tört meg, ami egyre jobban bosszantja a vezetőséget. A bajnoki második helyért harcoló versenyzők számára különösen pechesen alakult a hétvége.

"Hihetetlenül csalódott vagyok, hogy a Lausitzringen újra kudarcot vallottunk abban, hogy jó időmérős eredményeinket győzelemmé alakítsunk" - nyilatkozott Dr. Wolfgang Ullrich, az Audi motorsport-főnöke. "Legalább a gyártók bajnokságában nem veszítettünk talajt. A cím megszerzése továbbra is a célunk, esélyeink pedig sértetlenek maradtak" - utalt arra, hogy a versenyen az Audi versenyzői összesen 18 pontot gyűjtöttek, ugyanannyit, mint a BMW pilótái, a márkák pontversenyében így továbbra is 18 egység választja el őket.

 

Három helyett azonban már csak két futam áll rendelkezésükre, hogy fordítsanak. "A Lausitzringet mostantól a múltnak kell tekintenünk, és arra törekednünk, hogy Zandvoortban tökéletes teljesítményt nyújtsunk."

 



Timo Scheider idei első dobogós helyét szerezte meg az esős futamon, azoknak a versenyzőknek azonban, akiknek teljesíteni kellett volna, semmi sem jött össze a hétvégén. Bár Marco Wittmann bajnoki címéhez a verseny előtt sem férhetett sok kétség, a táblázat második, harmadik és negyedik helyezettje, Mattias Ekström, Edoardo Mortara és Mike Rockenfeller tehetett volna azért, hogy késleltessék a német örömét. De mindhármuknak katasztrofális futamuk volt, amelynek eredményeként még a Mercedes pilótája, Christian Vietoris is megelőzte mindannyiukat.

 

Ekströmnek jutott a rajtrács második helye, idei legjobb rajteredménye, de már a futam elején értékes pozíciókat veszített, később pedig kiszaladt a pályáról, és egészen a 15. helyre esett vissza. Szenvedésének bokszkiállása vetett véget, egy rosszul rögzített kerék miatt fel kellett adnia a futamot. Mortara egy bátor húzással száraz pályás gumikon indult: de a próbálkozás kudarcra volt ítélve, a mezőny maradék része csak a futam felénél kockáztatott meg hasonlót. Mortara a teljes futamot magányosan az utolsó helyen teljesítette, itt is fejezte be, 16.-ként. A trióból egyedül Mike Rockenfeller szerzett pontot - ő is csak egyet.

 

"Zűrzavaros verseny volt. Végül csak a tizedik helyen végeztem. Ez bosszantó. Az autóm megsérült, mert páran belém jöttek. Ez minden további esélytől megfosztja az embert. Bruno Spengler lelassított engem, ami lehetővé tette, hogy Marco Wittmann megelőzzön. Habár okos manőver volt, büntetésért kiáltott. Az ilyen helyzetek jelentős következményekkel járhatnak, és időt veszítünk miattuk" - összegzett Rockenfeller, aki a Lausitzring versenyét teljesítette utoljára aktuális bajnokként.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: